Op 3 mei 2013 speelde het 1e HWP team in de ZSB bekercompetitie tegen Denk en Zet. HWP dacht het thuisvoordeel met aanvallend spel te kunnen beslissen, maar de bezoekers wisten van wanten. Na de gewone bedenktijd gingen alle partijen verder in de knockout fase.
Henk de Ridder stond toen al verloren omdat hij een combinatie voor Dig de Graaf zag die niet kon en i.p.v. met zijn toren wellicht beslissend binnen te vallen op de 7e rij een zwakke positionele zet deed die de partij helemaal kantelde.
Gilbert Ongena gaf Theo Blonet onnodig kansen op de koningsvleugel en moest dat later met de dood bekopen.
Cees Smits ging de kant van het koffiehuisschaak op en leek daar mee te gaan scoren, maar verslikte zich in zijn jonge opponent, probeerde nog iets in het verre eindspel, waarna van de Breevaart er ondanks of dankzij hevige tijdnood er weer een schepje bovenop deed, vervolgens zijn blote koning het zware werk deed doen en zijn materiaalvoordeel verzilverde.
Bart de Vogelaere gaf een gewonnen stelling uit handen, maar Sebastiaan Koedood wist daar geen weg mee, kon de juiste zetten in de tijdnoodfase niet vinden, waarna Bart toch nog won.

HWP 1   Denk en Zet   1-3
1 Henk de Ridder 1815 Dig de Graaf 1811 0-1
2 Bart de Vogelaere 1731 Sebastiaan Koedood 1785 1-0
3 Cees Smits 1630 Rick van de Breevaart 1745 0-1
4 Gilbert Ongena 1574 Theo Blonet 1652 0-1