HWP A ging vrijdag 26 april 2013 in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen met 0,5 – 3,5 ten onder tegen SKS A.

Kees Nieuwelink was al eerste klaar. Tegen beter weten in ging hij een remise uit de weg tegen een tegenstander die alles het liefst zo snel mogelijk afruilde, waarschijnlijk om het gauw op een gelijkspelletje te laten uitdraaien. Maar hij kreeg meer toen Kees het verziekte in de resterende zetten.

Cees Smits verloor met wit op bord 2. Winstkansen waren er niet geweest, zo zei hij. Verlieskansen wel blijkbaar, gezien de 0-1 score.

Ondergetekende speelde met zwart remise tegen Albert Vermue, op bord 3. Ik kwam slecht uit de opening, sloeg in het Berlijns met m’n paard op d4, terwijl Kees me ooit uitlegde dat dat absoluut uit den boze is. Toch gedaan, met een hoop gezeur en geploeter als gevolg. Maar….er was een gaatje en na zetherhaling werd tot remise besloten, hoewel er misschien voor zwart nog wel meer in had gezeten.

Op bord 4 speelde Cor Provoost zijn bekende Morra-gambiet tegen R. Steijn. Ergens verloor Cor een stuk, waarna het eindspel aanving. Daar werd de tijd voor genomen. Het duurde even. En nog even. En nog even. Nieuwel zat verderop misnoegd te kijken, zoals alleen Nieuwel dat kan; hij wilde huiswaarts. Maar daar moest ie nog even op wachten, want dat eindspel was dus nog bezig. Omdat dat nog wel enige tijd in beslag nemen zou, besloot ik een luchtje te scheppen. Op een bankje ergens in Sas las ik Oorlog en Vrede van Tolstoj. Daarna stak ik een pijp op en tuurde een tijdje peinzend over het water. Met een toevallige passant nam ik terloops de vlindersoorten uit Madagaskar door. Ik groette hem, liet even later een tatoeage zetten van wat willekeurige Chinese tekens, deed mezelf te goed aan patates frites en liep terug naar De Statie. Toen ik binnenkwam waren we drie zetten verder.
Uiteindelijk, na een hoop gemanoeuvreer besloot Cor nog een toren weg te geven waarna de stukken in de doos konden.

Met een zware nederlaag op zak keerden we derhalve terug naar Terneuzen. In de auto bespraken we het doelpunt dat Dennis Bergkamp ooit tegen Argentinië maakte. Voorts namen we Sepp Blatter nog even onder de loep en kwamen tot de conclusie dat deze man zó corrupt was dat hij zelfs in Nigeria gewantrouwd zou worden. We reden terug over de brug, terwijl we zo niet gekomen waren.
Je maakt wat mee…

hwp a   sks a   0,5 – 3,5
1 Kees Nieuwelink 2148 Jeroen Hekhuis 2046 0-1
2 Cees Smits 1630 Roeland Alders 1918 0-1
3 Jelle Vanhijfte 1595 Albert Vermue 1851 ½-½
4 Cor Provoost 1643 Ronald Steijn 1847 0-1