Op 23 april 2012 vertrok ons ZSB bekerteam naar Zierikzee voor de halve finale.
We werden hartelijk ontvangen en de top vier van Zierikzee zat gemotiveerd achter de borden. Het werd een zinderende halve finale. Het werd aan de meeste borden buigen of barsten en het duurde heel lang voordat er een uitslag kon worden genoteerd. De ontknopingen volgden elkaar in snel tempo op.
Nick Dubbeldam had een lastige partij gespeeld en moest met nog 18 seconden op de klok genoegen nemen met remise. Dat moest ook Adri den Hamer. Adri had alles uit de kast gehaald om ergens een voordeeltje te behalen, maar zijn geroutineerde tegenstander gaf geen krimp. Met nog een paar minuten op de klok werd de vrede getekend. Henk de Ridder bracht het team op voorsprong door een twijfelachtige openingszet van de met wit spelende Krijger positioneel uit te buiten, vervolgens een pionnetje mee te pikken en op het juiste moment een eindspel van paard tegen loper in te gaan. Vlak daarna werd het dan toch 2-2 omdat Nick Wegman na het weggeven van een pion de tijdnoodfase niet overleefde.
2-2 betekent snelschaken met slechts 5 minuten bedenktijd. Dit scenario werd door ons team zeer gevreesd. Maar het wonderlijke gebeurde dan toch. We klopten Zierikzee met 4-0. Op deze uitslag viel niets af te dingen.
De finale komt er aan. We krijgen Laudau 1 op bezoek. Maar we hebben nog een appeltje te schillen met Landau.

Zierikzee   HWP 1   2-2
1 Hans Aangeenbrug 1959 Nick Dubbeldam 2004 ½-½
2 Bas van de Graaf 1816 Adri den Hamer 1892 ½-½
3 Martin Krijger 1778 Henk de Ridder 1829 0-1
4 Kedem Gutkind 1693 Nick Wegman 1669 1-0