In de 2e klasse A won HWP5 vrijdagavond 9 maart met 3-1 van Middelburg. De Roselaer in Sas mocht dan bij binnenkomst wat leeg en koud aandoen, dat veranderde volledig toen de klokken begonnen te lopen.
Bord 2, 3 en 4 begonnen rustig, de man met zwart achter bord 1 begon traditioneel met wat grafzetten zodat het weer de hele avond buffelen werd voor een halfje. Toen meneer de voorzitter het pand betrad gaf ik net een pionnetje weg, hoewel de voorzitter me achteraf wees op Pb4 wat bij nadere inspectie correct bleek te zijn geweest. Ik had er wel naar gekeken maar het uiteraard niet gedaan. Daarom heb ik 1629 en de voorzitter 2065 elopunten.
Om een lang verhaal kort te maken: uiteindelijk ging ondergetekende er als een dief in de nacht met de winst vandoor doordat de tegenstander zijn ijzersterke loper even ongedekt liet staan. Ook hierna had m’n opponent het misschien nog remise kunnen houden, maar dat gebeurde niet.

Aan de overige borden was inmiddels al het één en ander gebeurd. Cor was in zijn oude vertrouwde gambietje bezig, maar ditmaal bleef groot voordeel uit. Edoch, ook een klein voordeeltje bleek aan Cor besteed en hij zette z’n zegereeks voor. Hij loopt nu 7 op 7, en doet het daarmee beter dan zijn Citroën, want die hebben ze van de week weggesleept, zo vertrouwde hij me toe. De volgende auto wordt toch weer een ouwe knakencitroën ben ik bang, ondanks de ongemakken die cette voiture met zich meebrengt.

Maar terug bij het schaken. Aan bord 4 won Alex de Ridder van R. Gijsman. Op een gegeven moment was het Toren, Loper, 2 Paarden, 1 Dame (aan de kant van Alex) tegen 2 Torens, 1 Loper en weinig hoop op betere tijden (aan de kant van R. Gijsman). De partij werd flink uitgemolken maar het mag geen verrassing heten dat Alex aan het langste eind trok.

Bord 3 stond intussen ook in de fik. Ondanks een achterstand van 2 stukken leek Cem via een mat te gaan winnen. Uiteindelijk is het er niet van gekomen, hoewel ik de indruk heb dat hij ergens de winst heeft laten lopen.

hwp5   middelburg4   3-1
1 jelle vanhijfte 1629 s. van bokkem 1505 1-0
2 cor provoost 1615 r. v.d. ven 1472 1-0
3 cem ensari 1062 g. poortvliet 0000 0-1
4 alex de ridder 1415 r. gijsman 0000 1-0