Hwp 5 is wederom kampioen geworden in de Tweede Klasse A van de Zeeuwse Schaakbond. Zonder onze topscorer Cor, die met het vierde op pad ging, werd DZD 5 met een 3½ – ½ nederlaag terug naar de overkant gestuurd.
Het eerste punt was al binnen toen de klokken nog niet eens tikten; DZD was maar met drie man komen opdagen en had het eerste bord vrijgegeven, zodat Manuel al zijn tijd kon spenderen aan zijn rol als wedstrijdleider.

Bord 2 en 3 verschenen niet bepaald okselfris aan de start, want beide HWP-spelers hadden de avond ervoor het kampioenschap alvast gevierd tijdens de bluesavond in Terneuzen. Zulke uitspattingen moeten uiteraard in de toekomst in de kiem worden gesmoord, want voor je het weet gaat HWP5 ten onder aan drank en vrouwen. Hoe laat ik thuis was weet ik niet, maar op het moment dat ik mijn kussen rook sliep ik direct. Toen ik ontwaakte zat er nog steeds wat bloed in mijn alcohol, excuseer, alcohol in mijn bloed.
Maar dit mocht de pret niet drukken want ondergetekende zegevierde als eerste aan bord twee. Met deze overwinning was het kampioenschap veiliggesteld, want aan een gelijkspel hadden we voldoende. M’n tegenstander kwam niet lekker uit de Siciliaanse opening en verloor na elf zetten een paard. Niet veel later hield hij het voor gezien.
Cees volgde al snel met een zege met zwart aan bord drie. De dreigingen op de koningsvleugel – inclusief een kwaliteitsoffer van Cees – waren op den duur niet meer te houden voor wit. 3-0.
Nu naar bord vier. In een waar spektakelstuk, met wisselende kansen, werd het uiteindelijk remise. Thomas had een Dame, Loper en pion meer, maar er verscheen drie keer een gelijke stelling op het bord. Zwart had nog drie seconden over, wit niet heel veel meer.

Einduitslag 3½ – ½ en daarmee kampioen!

hwp 5   dzd 5   31/2 – 1/2
1 Manuel Colsen leeg 1-0
2 Jelle Vanhijfte M. Leendertse 1-0
3 Cees Smits J. v. Oosten 1-0
4 Thomas Perisic K. Weststrate ½-½