• Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Seizoen

HWP speelde zondag voor het eerst in de wekelijkse Lichess teambattles, een online vervanging van de teamcompetities. En hoe! Met overmacht veroverden we de eerste plaats in klasse 2A, waardoor we volgende week mogen uitkomen in de hoogste klasse.
Voor sommigen was het even wennen. Waar we normaal in De Speye rustig kunnen nadenken over onze zetten in één partij onder het genot van een versnapering, was het doel nu om zoveel mogelijk partijen te spelen in twee uur tijd. Ook de puntentelling was ingewikkelder dan in de traditionele competitie. Hier werd gespeeld in een toernooivorm waarbij de resultaten van de acht beste spelers werden opgeteld, waarbij er geen maximum zit aan het aantal spelers in een team.
Ons team bestond uit een mooi aantal van 16 spelers. Sommigen probeerden zich vooraf wat in te dekken: te oud, te langzaam, te moe, geen snelschaker. In de praktijk bleek er weinig te merken van enige opstartproblemen. Vanaf het begin stonden we ruim bovenaan en we sloten het toernooi af met een grote voorsprong. Wij haalden 281 punten, terwijl de nummer 2, UVS Nijmegen, het moest doen met 198 punten.
Individueel was Glen onze topscoorder en Helmut was een goede tweede. Warre, Nele, Emile, Marnix, William en Ranco zullen ook tevreden zijn met hun score. Thibaut en Kees zinnen nu al op revanche voor volgende week. De volledige uitslag is hier te vinden: https://lichess.org/tournament/THZSJrnF
Volgende week staat ons een stevige uitdaging te wachten in de hoogste klasse, waarbij de resultaten tellen van de eerste 10 spelers. Mensen die nog niet willen instromen, moeten niet aarzelen om zich voor zondag aan te melden via https://lichess.org/team/hwp-sas-van-gent
om dan op zondag om 20.00 uur klaar te zitten achter de computer. Wordt vervolgd!