• Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Seizoen

De KNSB-competitie ligt al even stil en wellicht duurt dat nog even. Sinds enige weken vindt er op Lichess (www.lichess.org) iedere zondag van 20.00 tot 22.00 uur wel een alternatieve competitie plaats waar heel wat sterke clubs aan deelnemen. Mij lijkt het heel leuk om hier ook met HWP aan deel te nemen, om zo toch in een ploeg te spelen. Het leuke is dat iedereen van de club mee kan doen en dat het niet uitmaakt hoe sterk je bent. Zo is het een leuke aanvulling op de invidivuele toernooien die HWP organiseert op www.chess.com

Het werkt als volgt:
1) Maak een account aan op www.lichess.org als je die nog niet hebt. Een account is gratis.
2) Word lid van het team HWP Sas van Gent (https://lichess.org/team/hwp-sas-van-gent). De teamleider wil graag weten wie wie is, dus stuur dit in een bericht aan mij (Papagayo) of via mail (koenleenhouts@hotmail.com).
3) Zit op zondagavond om 20.00 klaar achter je computer en neem deel aan het toernooi. De link hiervoor volgt dan.
4) Alle spelers van de club kunnen meedoen. Voor het klassement tellen de resultaten van de 10 (hoogste klasse) of 8 (andere klassen) spelers met de hoogste score. Het maakt dus niet uit of je hoog scoort of niet. Zo strijden spelers die anders in de eerste ploeg spelen zij aan zij met spelers uit ploeg 2, 3 en 4.
5) Het speeltempo is 3 minuten + 2 seconden per zet. Door de 2 seconden die je er per zet bij krijgt, blijft er toch steeds wat tijd over om na te denken. Het toernooi wordt gespeeld volgens het Arenaformat. Dat betekent dat een nieuwe partij start als je klaar bent met de vorige.

Ik hoop dat jullie met mij willen meedoen. Op die manier kunnen we toch een beetje als ploeg blijven spelen, hoewel het anders is dan normaal. Op Schaaksite staat iedere week een kort verslagje en hier krijg je een beetje een indruk van de aard van het toernooi https://www.schaaksite.nl/2020/05/04/uitslagen-zondagse-teambattles-3-mei/