• Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Seizoen

Onze entree op het hoogste niveau in de wekelijkse Lichess teamcompetitie is niet onopgemerkt gebleven. Derde! En het is niet overdreven te stellen dat er meer in zat.
Waar je bij een ‘gewone’ teamwedstrijd eens rond kunt lopen om een redelijk overzicht te houden over de partijen van alle teamgenoten, is dat in deze teambattles wel anders. Het gaat zo snel en je eigen partijen wekken zo veel adrenaline op, dat er pas na het toernooi tijd is om te zien hoe iedereen het ongeveer gedaan heeft. Enkel uitzonderingen vallen op.
Zo’n uitzondering vandaag was Emile Cardon die zich wat mij betreft mocht kronen tot ‘Man of the Match’. In het begin fier op kop en later steeds goed blijven meedraaien in de hogere regionen met uiteindelijk een mooie TPR van net onder de 2400. Heel knap gedaan!
Pas toen Emile aan kop kwam te staan, begon Helmut een beetje te scoren, want in het begin draaide het vierkant. Hij eindigde met een sterke winstserie van 8 partijen en dat levert, zoals we inmiddels weten, op Lichess een berg aan punten op. Zo werd Helmut individueel de beste HWP’er. Erna volgden Glen en ikzelf en beiden mochten we tevreden zijn over zowel het resultaat, als over het vertoonde spel. De scores hadden nog een stuk hoger uit kunnen vallen.
Kees moest zich na vorige week herpakken en vandaag was hij gelukkig weer de oude Kees. Hetzelfde gold voor Thibaut. Johan maakte een mooie entree en speelde sterk. Hans was beter in vorm dan vorige week en Nele scoorde ook weer hoog, vandaag zelfs hoger dan Adrian.
In de breedte lieten we zien een mooie basis te hebben. William, Manuel, Johan en nieuwkomer Nils lieten af en toe wat puntjes liggen, maar haalden toch nog steeds respectabele scores in dit sterke gezelschap.
Volgende week zullen Warre, Simon en Tom zich waarschijnlijk willen herpakken en ik tip Rein dan voor een topklassering. Als ploeg smaakt deze prestatie natuurlijk naar meer, hoewel de verschillen klein zijn en we niet enkel naar boven moeten kijken, maar in ieder geval ervoor moeten zorgen dat we ons dik handhaven.
De derde plaats is natuurlijk mooi, maar misschien nog wel mooier is het dat we met een grote groep HWP’ers samen als team kunnen spelen. Nieuwkomers zijn nog steeds welkom, dus aarzel niet! Tot volgende week!