Krimpen zat onze tweede plaats op de hielen en een 4-4 resultaat was voor ons voldoende geweest om die vast te houden. Helaas, we kwamen een halfje tekort en er is geen reden om daarover mopperen.
Na een vroege remise van Andre kwam ons enige winstpartij. Bert stond na de opening beter en stoomde rechtdoor naar winst. Met 7 op 8 is hij niet alleen topscorer voor HWP 3 maar tesamen met een IM ook topscorer in 3F. Van een goed debuut in de KNSB competitie gesproken! Na een remise van Jim, stevig en rustig zoals altijd, werd de voorsprong teniet gedaan door verlies van Rudy. Hij speelde ditmaal zijn passieve opening anders maar het bracht niet veel baat, het was weer verdedigen geblazen tot de druk niet meer te pareren was. Etienne maakte zijn slecht paardeindspel met een pion minder remise en ook Marc breikte nog een comfortabele remise in een dubbelpaardeindspel na het grootste deel van de partij te hebben moeten verdedigen. Marc zijn score komt hiermee op 6,5 op 8. Bij Frans was het een plusremise nadat hij naar eigen zeggen een winststelling knullig had laten liggen. In de eindstelling met een kwaliteit minder en enkele pionnen meer waren de beste kansen nog voor hem. Nele had een moeilijke partij en bleef vechten tot de laatste minuten met een pion minder. Een remise zat er echter niet meer in.
Alles is nog niet verloren voor de tweede plaats, de tegenstander van Krimpen in de laatste ronde is sterker dan onze tegenstander en wij zullen er alles aan doen om in schoonheid af te sluiten

Krimpen a/d IJssel   HWP 3   4,5-3,5
1 van Dijk H 2331 Lacrosse M ½-½
2 Romkes G 1961 Feys B 0-1
3 Glissenaar M 2054 Vanhuyse N 1-0
4 Glissenaar P 2081 van de Vreede J ½-½
5 van Keulen R 1975 Van Leeuwen E ½-½
6 Brus D 2008 Van de Wynkele R 1-0
7 ten Wolde B 1874 Galle A ½-½
8 Zondag J 1880 Snijders F ½-½