De ZSB bekercompetitie is gestart. HWP ging met 2 teams van start. Het 1e bekerteam had geloot tegen Goes 2 en trok op 4 december 2015 naar Goes.
Teleurgesteld verliet dit team vlak voor middernacht Goes. Plaatsing voor de 2e ronde heeft er nooit ingezeten.Er kwam zelfs niemand tot winst.
Philip de Vroe was onze kopman en schaakte voor wat hij waard was, probeerde steeds een gunstige stelling te creeren, maar liep zich stuk op een geconcentreerd spelende Mark Paul. In de laatste seconden besloten beide kemphanen af te sluiten met zetherhaling. Naast Philip zat Henk. Henk hield alle borden goed in de gaten en begreep al snel dat er gewonnen moest worden. In het middenspel maakte hij de stelling zeer complex, maar Rob Dekker was niet onder de indruk, begon te counteren en bracht Henk in onoverkomelijke tijdnood.William ontmoette voor de 2e keer in een week tijd de nestor van de ZSB Jo Tholenaar. Jo staat op 87 jarige leeftijd nog steeds zijn mannetje en is nog steeds van niemand bang. Het werd een mooie partij, die William in het paardeindspel niet had hoeven te verliezen. Maar de vorige partij tegen Jo had hij ook verloren.
De parij van Gilbert was ook een echte zeeslang. Beiden promoveerden in het pionneneindspel, maar de nieuwe dames waren niet in staat te winnen. De dame waar Gilbert tegen op moest boksen begint al aardig haar draai achter de borden te vinden. Al met al valt er op de overwinning van Goes 2 niks af te dingen. Ons 2e HWP team speelt op 11 december uit tegen Terneuzen 1.

Goes 2   HWP 1   3-1
1 Mark Paul 1751 Philip de Vroe 1883 ½-½
2 Rob Dekker 1713 Henk de Ridder 1744 1-0
3 Jo Tholenaar 1637 William Baeten 0000 1-0
4 Eliza de Jong 1240 Gilbert Ongena 1475 ½-½