Sluiskil was aardig, maar Sas van Gent is toch beter. Toen ik uit de auto stapte, rook het zoals het altijd ruikt in Sas van Gent. Kruiningen heeft dezelfde geuren. Men zei altijd dat er friet werd gemaakt. We speelden voor het eerst in onze nieuwe speelzaal. Op school hadden leerlingen me verteld dat het gebouw lelijk was, maar dat vond ik meevallen. De zaal zelf was mooi, maar wat aan de krappe kant. Een oplossing voor de volgende thuiswedstrijd is al voorhanden. Over naar de wedstrijd.

Tom verpletterde zijn tegenstander op indrukwekkende wijze na een fraai staaltje huisvlijt. De stille zet Kh8! mocht er wezen, net als de daaropvolgende aanval. Zonder twijfel was het de mooiste partij van de middag. Johan had vanuit de opening ruimtevoordeel en breidde dat steeds verder uit. Ook hier een sterke partij van de onzen. Herman maakte zijn debuut en leek het te bekronen met een fraaie aanvalspartij, maar een jammerlijke blunder zorgde ervoor dat zijn Kikkert kon ontsnappen met eeuwig schaak.

Thibaut M. gaf opeens mat op g7. Mijn tegenstander liet mij hetzelfde doen en dat was jammer voor hem, want hij minstens een half punt verdiend. Helmut, Adrian en Paul speelden remise en de deskundigen waren het erover eens dat ze alledrie niet ver verwijderd waren van meer. Van de drie was Paul er waarschijnlijk het dichtst bij, terwijl het voordeel van Helmut misschien nooit buiten de remisemarge kwam.

van Hengel-Piceu:

Thibaut V. leek me steeds iets minder te staan, maar in ruil voor een kwaliteit kreeg hij behoorlijke activiteit. Toen Van der Sterren zijn kwaliteit extra verloor, was Thibaut zelfs aan het drukken. Van der Sterren gaf echter geen krimp. Toen was enkel ons werkpaard nog aan het zwoegen. En het was echt zwoegen, want Wunnink had met sterk spel materiaal veroverd. Ergens moet het makkelijk gewonnen geweest zijn, maar de witspeler wikkelde af naar een eindspel van toren+randpion tegen een loper van de goede kleur. Dit eindspel wist Steven bekwaam te houden.

Twee gespeeld, twee gewonnen. In december vatten we de verre uitreis naar Arnhem aan.

  HWP   Caissa   7-3
1 Vandenbussche Van der Sterren ½-½
2 Maenhout Van Arkel 1-0
3 Motwani Bezemer ½-½
4 Cardon Witt ½-½
5 Geirnaert Wunnink ½-½
6 Van Riemsdijk Kikkert ½-½
7 Piceu Van Hengel 1-0
8 Leenhouts RIemens 1-0
9 Roos Overeem ½-½
10 Goormachtigh Van der Weide 1-0