• Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Seizoen

Zondag 30/01 stond héél Nederland in vuur en vlam. Local’s Anish Giri en Jorden van Foreest speelden de playoff in het eerste (fysieke) supertoernooi van 2021, de Tata Steel chess in Wijk aan Zee. Met de zware concurrentie was dit zeker niet de verwachte finale. Na een zinderend slot won Jorden het toernooi en ook daarom werd de derde speeldag van de teamcompetitie omgedoopt tot de “Jorden wint Tata Teamcompetitie”. En laat het nu net HWP Sas van Gent zijn die de derde speeldag van het GC zondag teamcompetitie op zijn naam schreef. De winst van Jorden verbleek even met deze prestatie… 
Het was alvast een razend spannende editie waarbij de eerste plaats continue afgewisseld werd tussen HWP, SV Keres, de Belgische vriendenteam en Kennemer Combinatie. Het was de eerste keer dat het Belgisch Vriendenteam zich vervoegde in de meesterklasse en dit zorgde uiteraard voor veel nieuwe (Belgische) gezichten. Uiteraard waren alle usual suspects opnieuw talrijk aanwezig. JohanDerksen, Nondrovski, katinbakkie, BadHabitMarco, TripleJ, DonBarzini, MasterSonnevanck en dit bovenop de elo kanonnen van Kennemer Combinatie Ilsalvatore en LouisVos.
Dat gezegd zijnde, was de sfeer deze zondagavond met HWP’ers onder elkaar zoals altijd onevenaarbaar. Er werd zelf uit verschillende hoeken geopperd voor een HWP Bingo te organiseren de volgende editie.
De HWP delegatie mocht alvast opnieuw rekenen op een stevige opkomst. TheUnknownOnex maakte opnieuw na enkele afwezigheden met glans een terugkomst. Eurostar deed voor een tweede keer mee en ook hier was het een onverhoopt succes. Verder weinig nieuws onder de zon met Zeveraar-Glen, DanielleQueen, Kosterniuk, Moonwood, The Real Simon, Papagayo, Picev en BrutusNyx in de top van het klassement.
* De motor begon sputterend bij The UnknownOneX maar eenmaal op dreef, was hij niet meer te stoppen. Pas in de laatste minuten van de twee uur durende afmatting moest hij Zeveraar-Glen en DanielleQueen voor zich laten.
* Zeveraar-Glen startte met een lange rokade aan dit toernooi maar met twee mooie “vlammetjes” streaks van 6-7 partijen vocht hij zich mooi tot de eerste plaats van het HWP klassement.
* De eeuwige stille DanielleQueen deed ook weer waar hij goed in was. Niets van zich laten horen tijdens heel het toernooi en eindigen met een TPR van 2580.
* Kosterniuk kon als enige een punt afsnoepen van de absolute favoriet LouiVos in de laatste ronde van het toernooi!
* Eurostar snoepte alvast een halfje af van Playchess legende Like-a-hurricane en sloot af met een winst tegen DolleMina
* Moonwood was heel kwistig met zijn dames deze editie maar had wel enorm sterke tegenstand. Met een gemiddelde tegenstand van 2382 kan je hier wel al iets van inbeelden, achtereenvolgens partijen tegen JohanDerksen, Federtui, Ilsalvatore en LSGeneraal!
* TheRealSimon ging voor enkele strategische remises maar eindigde toch wel mooi op een dikke 2425 prestatie.
* The Captain van het team Papagayo kreeg als enige een nog hogere gemiddelde tegenstand voorgeschoteld dan Moonwood. Hij kon alvast starten met IlSalvatore “een zware pijp te laten roken”.
* Picev AKA “vergaderbeest”, was dan weer dodelijk efficiënt voor tegen iedereen met een lagere elo dan hem.
* BrutusNyx had het wat moeilijk tegen de leden van het Belgisch Vriendenteam maar mocht toch mooi afsluiten met hetgene waar Papagayo mee gestart was. Ilsalvatore die zelfde zware pijp nog eens laten roken.
Hiermee werd HWP Sas Van Gent mooi eerste met 280 punten, gevolgen door SV Paul Keres (252) en het Belgisch Vriendenteam (246).

Tot volgende week alvast!
BrutusNyx