In Zierikzee speelde hwp A de eerste ronde van de doordeweekse competitie.
De tegenstand was niet mals. Zierikzee kwam met de beste vier clubspelers opdraven met ratings van respectievelijk 1934, 1837, 1800 en 1672. Ons gemiddelde was wat minder, maar desondanks togen we huiswaarts met slechts een kleine nederlaag. En dat had zomaar een overwinning kunnen zijn, als ondergetekende, alsook Cees aan bord 4 gewoon de gewonnen stelling had verzilverd.

Hoe het ook zij, aan bord 1 ging Kees ergens in de fout, kwam verloren te staan, rechtte zijn rug en sleepte er een remise uit.
Cor merkte het volgende op over zijn partij aan bord 3: “Martin Krijger deed zijn beroep, meelfabrikant te Renesse eer aan. Ik werd fijngemalen als de tarwe van het land en ik moet veel te dikwijls = bijna altijd tegen hem spelen als het tegen Z’zee is. Eerst ging het in een aangepaste Morra met wit niet slecht, zwart speelde het door mij verfoeide fianchetto met Lg7 en jawel op b2 en c3 ging ik weer de boot in. Mijn gambietpion won ik terug, maar dat had ik beter niet kunnen doen. Zijn op het land rondhossende paarden vernietigden ondanks dat hij maar 4 minuten meer had alles van mijn stelling. Met stip mijn zwaarste nederlaag van de laatste vijf jaar.”

Cees zag op bord 4 geen winnend plan. Hij speelde de Najdorf-variant van de Siciliaan. De stelling was lang gesloten waarbij hij op de onderste drie rijen manoeuvreerde. Toen hij eindelijk d6-d5 kon spelen won hij een pion op a3, met aanval tegen de witte koning. Wit verdedigde nauwkeurig en bood (waarschijnlijk vanwege naderende tijdnood) remise aan. Omdat Cees ook niet meer ruim in de tijd zat en het niet wilde verknoeien met snelschaak accepteerde hij het aanbod.

Op bord 2 heeft ondergetekende in een opening waarvan ik de naam niet weet, want ik ken geen namen van openingen, enkele winstkansen gemist. Zelfs in de eindstelling met voor wit koning, paard, twee pionnen en voor zwart koning, loper, één pion, was de zet Lf4 voldoende geweest voor winst, zo legde Kees me haarfijn uit. En Fritz was het hiermee eens.

zierikzee A   HWP A   2,5-1,5
1 H. Aaangeenbrug 1934 K. Nieuwelink 2167 ½-½
2 B. vd Graat 1837 J. Vanhijfte 1639 ½-½
3 M. Krijger 1800 C. Provoost 1617 1-0
4 K. Gutkind 1672 C. Smits 1632 ½-½