HWP Sas van Gent 2RatingErasmus 1RatingRonde 3
Dreelinck, J. (Jacob)2193Velde van der, H. (Henk)20321 – 0
Houtte van, R. (Randy)2096Timmerman, G.J. (Gert)22061 – 0
Nieuwelink, K. (Kees)2106Zutphen van, F.G.P.J. (Frank)20370 – 1
Ismail, T. (Tamer)2189Westerveld, W.J. (Wim)20821 – 0
Galle, A. (Andre)1950Hoogenes, G.T.J. (Eric)19810 – 1
Provoost, H. (Harry)2057Vrolijk, O.W. (Olivier)2074½ – ½
Lacrosse, M. (Marc)2170Rensen, M.A. (Martin)18901 – 0
Groffen, H. (Hans)2052Sturm, P.H. (Pieter)19141 – 0
Gemiddelde Rating:2102Gemiddelde Rating:20275½-2½

In de wedstrijd tegen Erasmus slaagden we erin onze ratingplus uit te drukken in de score. Het bleef overigens heel lang spannend. Op de bovenste borden tekende zich in de loop van de wedstrijd weliswaar een groeiend overwicht af voor de onzen, maar André Galle moet zich hebben vergist in de opening, want in het middenspel zat hij tegen een troosteloze stelling aan te kijken, die al snel in een punt voor Rotterdammer Hoogenes uitmondde. Die tegenvaller was op dat moment al goedgemaakt door Tamer, die in overwegende stelling profiteerde van een blunder van Wim Westerveld. Kort daarop ging ik zelf vreselijk in de fout, waardoor Erasmus weer terug in de wedstrijd kon komen. In een zeer comfortabele stelling miste ik eerst een vrij directe winst, om daarna alles weg te blunderen in een aanval die niet klopte. Zo stonden we dus ineens achter in plaats van voor.

Gelukkig leidde mijn gepruts niet tot mismoedigheid bij mijn teamleden. Het wakkerde eerder hun strijdlust aan. Randy speelde tegen de sterke Gert Timmerman en kwam met een klein voordeeltje uit de opening. Lang bleef het duwen en trekken, tot hij een mooie afwikkeling naar een gewonnen eindspel vond. Aan het eerste bord gebeurde iets vergelijkbaars. Na een opening waar ik weinig van begreep, wist Jacob met zwart het initiatief naar zich toe te trekken en dat was genoeg. Plotseling was daar de zege, vlak voor de eerste tijdcontrole. Toen ook Marc Lacrosse zijn strategisch superieure spel met een overwinning had bekroond, hadden we 4 punten met nog twee partijen aan de gang. Harry berustte in remise, en Hans scoorde zijn eerste volle punt van het seizoen door een einspelletje meesterlijk uit te schuiven.

Helaas lukte het ons derde team niet om een vuist te maken tegen RSR, waardoor we de eerste plaats nog aan de Ivoren Toren moeten laten.

Over drie weken mogen we in Dordrecht proberen hoger te komen.