Op donderdagavond 28 februari 2019 speelde HWP A een uitwedstrijd tegen Souburg B. William Baeten nam de honneurs waar als teamleider, omdat Manuel Colsen niet mee kon schaken.

Verslag van William Baeten:
Bord 1: In een eindspel met gelijke lopers haalde de ervaring het techniciteit van Marc Lacrosse uiteindelijke de bovenhand.
Bord 2: In een correct eindspel was de partij waarschijnlijk remise, maar Herman Van de Wynkele loerde op een foutje van zijn tegenstander, en zo gebeurde!
Bord 3: Adrie den Hamer lag onder, maar als gevolg van een niet al te correct eindspel van zijn tegenstander, wist hij toch nog de remisehaven te bereiken.
Bord 4: In een tactische dynamische partij verdedigde mijn tegenstandster bekwaam, maar dat kostte haar enorm veel tijd. Met nog een minuut en half op haar klok en ik nog 36 minuten, en matdreigingen voor mij, blunderde in finaal toch nog een stuk weg. Weer een onnodig verlies dus…. Jammer, maar dit jaar was dat niet de eerste keer.
Enfin, al bij al een gevleide winst voor HWP, maar winst is winst!

Verslag van Herman Van de Wynkele:
De Souburgers wilden liever spelen dan forfait, dus werd een week later op donderdagavond 28 februari 2019 in Souburg ronde 7 alsnog tegen Souburg B gespeeld. Veel heb ik niet bemerkt. William had als eerste gedaan en speelt tegenwoordig weggeefschaak. In Marc het volle vertrouwen en dus stand gelijk. Herman kon een beter eindspel ingaan maar liet alles verzanden tot zijn tegenstander een nonchalante zet speelde en dus voorsprong!! Adrie verstaat de kunst veel volk aan het bord te lokken. Ik durf niet meer kijken, toen plots een halfje uit de lucht viel, over de ganse partij een juist oordeel. Dus tweede winst en bijna wiskundig behoud.

Souburg B   HWP A   1,5-2,5
1 Roel Schroevers 1800 Marc Lacrosse 2191 0-1
2 Carl Schoor 1745 Herman Van de Wynkele 2024 0-1
3 Albert Vermue 1672 Adrie den Hamer 1715 ½-½
4 Laura Tiggelman 1582 William Baeten 1536 1-0