Vol goede moed togen we naar het verre Krimpen. Krimpen had de vorige ronden enkele steken laten vallen en we hoopten hier een mooi resultaat neer te zetten.

Het mocht echter niet baten…
Ikzelf kwam tegen Peter Gissenaar na een Wolgagmbiet in een dynamisch gelijke stelling. Frans leek de jonge Franse met gemak kaal te plukken. Frans gaf echter het verkeerde schaakje en het initiatief ging naar de zwartspeler over. Invaller Marnix zorgde voor een fraai punt op het eerste bord tegen Marcel Glissenaar. Eric stond vanuit een zwarte leeuw erg goed. Sturm plaatste een goed getimed offer voor open lijnen en initiatief en de zwarte stelling was niet meer droog te houden. Yves stond goed vanuit de opening. Met tegengestelde rochades kreeg hij de wind in de zeilen, maar kreeg het in tijdnood niet afgewerkt tegen Jason Zondag. Rudi ging nogal ongelukkig door zijn tijd tegen Gosse Romkes. Kevin Nguyen speelde op aanval tegen Etienne. Etienne verdedigde goed, maar kwam in een eindspel toch teveel achter.
Marc trof toch angstgegner Harold Van Dijk, die nu op het vierde bord uitkwam. Deze had zich erg goed voorbereid en met een actieve stelling in het eindspel met het loperpaar moest Marc in deze sterke speler zijn meerdere erkennen.
Jammer!

Krimpen 1   HWP III   6-2
1 Marcel Glissenaar Marnix van de Zalm 0-1
2 Jason Zondag Yves Regniers ½-½
3 Peter Glissenaar André Galle ½-½
4 Harold Van Dijk Marc Lacrosse 1-0
5 Gosse Romkes Rudi vd Wynkele 1-0
6 Kevin Ngyuen Etienne Van Leeuwen 1-0
7 Janse Frans Snijders 1-0
8 Pieter Sturm Eric vd Wynkele 1-0