Bijna kon HWP 3 het exploot van vorig seizoen herhalen. Toen wonnen we van koploper Stukkenjagers 2 die nog niets had laten liggen en nu gebeurde bijna hetzelfde met Oegstgeest. We bleven echter op een zeer verdienstelijk gelijkspel steken maar kunnen ons toch stilaan de reputatie van “giant killer” aanmeten.
De vroege en goede remise van Eric tegen een IM, met een pion voor nog wel, liet vermoeden dat de taktische opstelling zou lonen. Eén der IM’s geneutraliseerd, en het zag er op de andere borden goed uit. Het optimisme werd wat getemperd door het verlies van Frans, het zit hem niet mee dit seizoen. Aan bord 6 speelden (van)Leeuwen tegen Leeuwen(burgh). Laatstgenoemde gaf de eerste klauw door de kwaliteit te winnen maar eerstgenoemde klauwde direct terug door een aanval in te zetten waar de opponent niet van terug had. Vlotte overwinning dus, zij het dat de verdediging van de tegenstander eerder slap was. De bordjes waren terug in evenwicht, maar niet voor lang. Andre had zich opgeofferd om tegen de andere IM te spelen en stond goed maar had daarvoor veel tijd moeten verbruiken. Wat hem fataal werd, hij ging door de vlag. Achteraf bleek dat hij zelfs toen nog altijd beter stond. Rudy stond een stuk achter maar had er toch enig initiatief voor wat voldoende bleek voor eeuwig schaak. Ondertussen was Marc zijn tegenstander aan het afmaken nadat deze ook niet al te sterk weerstand geboden had. Wat de stand nogmaals in evenwicht bracht. Voor Nele was het verdedigen geblazen na een koningsaanval die niet doorsloeg en een damevleugel die er niet te best uitzag. Het verdedigen deed ze goed en het werd netjes remise. Bert stond beter maar het werd een eindspel D+T tegen D+L met de koning in het open veld, eeuwig schaak was niet te vermijden.
We scoren 5 matchpunten op 10, staan vierde in het klassement en hebben eigenaardig genoeg slechts twee matchpunten meer dan de laatsten. Een reeks met veel gelijkwaardige ploegen dus, het blijft spannend.

HWP 3   Oegstgeest 80   4 – 4
1 Galle A 1916 Slingerland F 2310 0-1
2 Van de Wynkele E 1988 Nikolic N 2344 ½-½
3 Lacrosse M 2185 van t Hof E 2103 1-0
4 Feys B 2032 Piket J 2049 ½-½
5 Snijders F 1898 Bey J 2005 0-1
6 Van Leeuwen E 2057 Leeuwenburgh E 2002 1-0
7 Vanhuyse N 1949 van Druninck J-W 1943 ½-½
8 Van de Wynkele R 2006 Noordijk E 1752 ½-½