Uit naar Krimpen bracht ons ditmaal een nieuwe lokatie vanwege geluidsoverlast in hun normale speelzaal. De nieuwe ruimte was perfect maar was overduidelijk berekend op bezoekers van het zorgcentrum dat ook in het gebouw zat: het bier was rond vijven op. Zoals gebruikelijk waren we niet allemaal op tijd –files rond Antwerpen deze keer- maar het spel leed daar niet onder.
Vreemd was de afwezigheid van Etienne. Dat moet hij maar niet meer doen. Speciaal voor hem werden de wedstrijden live op internet gezet zodat hij het nog beter kon volgen dan wanneer hij er live bij geweest zou zijn. We hebben hem niet teleurgesteld.
Marc had van tevoren aangegeven liever niet tegen Harold van Dijk op bord 1 te spelen. Rudy wilde dat wel overnemen maar speelde niet gelukkig. Als je in de opening van de partij Pg1-f3-g5-h3-g1 speelt, dan kan dat geniaal zijn maar meestal word je dan opgebracht. Dat gebeurde dan ook. Bij Chris ging het een stuk beter. Zijn tegenstander werd twee keer enorm verrast en het was binnen 25 zitten voorbij. Erik won in een partij die alle kanten op leek te kunnen in een behoorlijk open stelling –dat gold met name de koningsstelling van Erik die eigenlijk de naam "stelling" niet mocht hebben- maar plotseling stond er een matsituatie op het bord. Marc speelde nog erg lang door om zijn goed opgebouwde voordeel te verzilveren maar uiteindelijk moest hij toch in remise berusten. Dat had Jim ook graag gedaan, maar het liep niet echt lekker deze zaterdag en hij werd langzaam maar zeker naar de 0 gedrukt. Bij Yves leek het op een snelle overwinning uit te gaan lopen tegen de jonge Kevin Nguyen die zoals wel meer jeugdspelers doen, niet nadacht maar zetten deed. Toen het tijd werd om na te gaan denken stond hij een kwaliteit achter zonder compensatie. Yves kon er echter niet doorheen breken en moest uiteindelijk met remise genoegen nemen. Andre bood al redelijk snel remise aan en dat werd onmiddellijk geaccepteerd nadat zijn tegenstander van de teamleider had gehoord dat hij tegen de topscorer (5 uit 5) speelde. Andre dacht dat hij minder stond maar dat bleek achteraf wel heel erg mee te vallen. Het was eerder Andre die beter stond. Frans kon wraak nemen op de tegenstander tegen wie hij het vorig jaar akelig had laten liggen. Eigenlijk werden alleen maar aanvallende zetten gedaan. Er zullen wel heel veel gaten in gezeten hebben, maar leuk was het wel.
Hiermee zijn we op 12 machtpunten gekomen en omdat Landau gelijkspeelde tegen De Pion 2 wordt het nu wellicht nog spannend de laatste ronde want Landau staat maar een bordpuntje voor. Feit is wel dat ze tegen de nummer laatst spelen en wij tegen de nummer 7 dus groot zijn onze kansen niet, maar we gaan het wel proberen.

Krimpen a/d IJssel   HWP 3   3.5-4.5
1 Harold van Dijk 2311 Rudy van de Wynkele 1998 1-0
2 Peter Glissenaar 2120 Chris Ghysels 2114 0-1
3 Rob van Keulen 1972 Erik van de Wynkele 1988 0-1
4 Gosse Romkes 2003 Marc Lacrosse 2202 ½-½
5 Marcel Glissenaar 2001 Jim van de Vreede 1994 1-0
6 Kevin Nguyen 1999 Yves Regniers 2003 ½-½
7 Hans van Nieuwenhuizen 1893 Andre Galle 1977 ½-½
8 Jason Zondag 1943 Frans Snijders 1894 0-1