De verre tocht naar Den Haag begon met de nodige moeilijkheden: afzeggingen op het laatste moment die morgen begaf de auto van Etienne het. Maar toch… tegen onze listige opstelling zouden ze het niet halen!

Klop speelde dame-indisch à la Bosboom (met h4 en g4) tegen mij. Er ontstond een erg rommelige stelling waarin ik beter stond maar niet zag hoe ik moest winnen.
Eric timmerde in een gesloten Siciliaan Gieben van het bord met een grappig mat.
Chris stond de hele tijd vanuit het Engels lichtjes beter tegen Van Straaten en won op studieachtige wijze het toreneindspel. Yves stond de hele partij vanuit het Slavisch beter tegen Segers maar in tijdnood ontglipte hem het initiatief. Ook Jim kon een blokkadestelling vanuit de Pirc tegen Pauw niet redden. De drie andere borden stonden echter nog prima. Herman blunderde tegen Baak vanuit een technisch gewonnen Franse partij. Na een origineel middenspel dat vanuit het Scandinavisch naar het Frans overging wist Etienne op techniek met een pluspion te winnen van Van der Tuyt. Toen lag de beslissing helemaal in de handen van Marc. Zijn tegenstander Vorstermans speelde van zet 1 af op remise en toen Marc na lang zwoegen eindelijk een pion voorkwam begon een complexe technische fase in een paardeneindspel. Hier miste hij een paar studieachtige winsten en zo kwamen we alsnog op 4-4 uit tegen deze sympathieke ploeg.

Dank aan alle spelers voor de gedane moeite en hierbij is HWP 3 gered in deze klasse.

André Galle

Schaakcombinatie HTV   HWP III   4-4
1 Segers Regniers 1-0
2 Van der Tuyt Van Leeuwen 0-1
3 Gieben Van de Wynkele,E 0-1
4 Vorstermans Lacrosse ½-½
5 Van Straaten Ghysels 0-1
6 Klop Galle ½-½
7 Baak Van de Wynkele,H 1-0
8 Pauw Van de Vreede 1-0