Het eerste heeft een kleine, maar belangrijke overwinning geboekt op Paul Keres in Utrecht. We stonden al snel op een ruime voorsprong, maar het werd nog erg spannend.

Het begin was dus veelbelovend, behalve dat Simon door allerlei perikelen met het openbaar vervoer een half uur te laat was. Hans remiseerde rap en kon de resterende tijd benutten om bij te praten met oude bekenden, uit de tijd dat de helft van het team nog niet geboren was. De tegenstander Helmut gaf een stuk cadeau, na een toch al niet zo goed verlopen opening. Koen won op het eerste bord overtuigend na een paar onnauwkeurigheidjes van de tegenstander. Steven vervolmaakte het feestje van de eerste uren door in een Nimzo Mark Smits lelijk beet te nemen.

Daarna raakte de boel nogal in het slop. Simon kwam de tijd die hij in het begin verloor, misschien wel tekort. Bij Paul zag het er ook niet best uit, maar onze grootmeester kon net ontsnappen met remise. Johan had echter weinig kans, zodat we nog maar een puntje voor stonden.

4-3 voor met nog drie partijen te spelen. Thibaut kwam er echter niet echt aan te pas in een partij waarin zijn tegenstander een fraaie prestatie leverde. Gelukkig haalde Tieme ons vijfde punt binnen in een ingewikkelde partij. Tom had de hele partij wat druk, maar besloot geen risico’s te nemen om zodoende de matchwinst veilig te stellen. Chapeau.

Een winst van 5,5-4,5. Onze komende tegenstanders kunnen hun borst nat maken.

  Paul Keres   HWP   4,5-5,5
1 Vermeulen Leenhouts 0-1
2 Lombaers Maenhout 1-0
3 Veltkamp Cardon 0-1
4 Ten Hertog Motwani ½-½
5 Wemmers Piceu ½-½
6 Breukelman Verlinde 0-1
7 Smits Geirnaert 0-1
8 Janse Groffen ½-½
9 Hommerson Provoost 1-0
10 Cornelisse Goormachtigh 1-0