De Sasse spelers uitkomend in de ZSB competitie zijn op 19 februari 2010 uitgeschakeld door het team van Denk en Zet.

Dat in een bekertornooi alles kan heeft nu ook HWP ondervonden.
Op papier was de Sasse formatie sterker dan de tegenstander doch op de uitslag van 2-2 viel niets af te dingen. Toen kwamen de 5 minutertjes en ging alles fout.
Eerst de gewone partijen.

Aan bord 1 won Sadik Bajraktari zoals hij al het gehele seizoen doet. Hij heeft een eigen stijl en gebruikt weinig tijd. Deze stijl is niet te imiteren maar levert veel punten op. Sadik heeft in dit seizoen acht partijen in de ZSB gespeeld en 8 punten gescoord!!

Aan bord 2 moest John Gommers remise toestaan omdat de stelling geheel op slot zat.

Aan bord 3 overklaste Henk de Ridder zijn jonge tegenstander in de opening en ging met een vol stuk meer het middenspel in. Hij verwaarloosde op een verkeerd moment zijn ontwikkeling waarna hij een verschrikkelijke aanval op de koningsvleugel met materiaalverlies en dameruil pareerde. Het ontstane eindspel was verloren voor Henk, doch zijn eindspelkennis was van hoger gehalte dan dat van zijn tegenstander, doch de eindstelling was potremise.

Aan bord 4 werd de sleutelpartij gespeeld. Rudi Pauwels die bekend staat om remisestellingen remise te houden faalde dit keer en gaf de partij uit handen in een stelling die gemakkelijk houdbaar was.

Toen kwamen de vluggertjes. Henk en Rudi kwamen tijd en handen tekort tegen de 18 jarigen en gingen roemloos ten onder.
John verzuimde een volle dame te slaan en koos voor eeuwig schaak. Half punt gemorst.
Sadik overspeelde zijn tegenstander doch gooide in een hectische fase enkele stukken van het bord, zette ze vervolgens verkeerd terug, waarna Dig de Graaf ineens een gewonnen stelling in de schoot geworpen kreeg.
De eindstand van de vluggertjes had 2-2 kunnen zijn en dan waren we doorgegaan.

Zonde van dit bekerseizoen. Er waren 18 spelers beschikbaar voor deze ronde voor 4 borden. Hopelijk schrijft HWP volgend seizoen minstens 2 ploegen in, want het lijkt me, dat deze club zijn spelers meer wedstrijden moet aanbieden, zeker nu er geen eigen tornooi meer op het programma staat.

HWP   Denk enZet   2-2
1 S.Bajraktari 1919 D.de Graaf 1832 1-0
2 J.Gommers 1927 S.Koedoot 1729 ½-½
3 H.de Ridder 1827 R.v.d.Breevaart 1681 ½-½
4 R.Pauwels 1835 J.van Dijke 1649 0-1