• Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Seizoen

De titel verdedigen blijkt toch moeilijker dan gedacht en we worden weer tweede. Hoewel we sterk begonnen en vroeg de leiding namen, begon de motor in de tweede helft te sputteren, een kwartier voor het einde was SG KiNG bijbenen onbegonnen werk. Vorige week kon Tom zijn duivels ontbinden en werd eerste met 50 punten, ‘een dag waar alles lukte’ zei hij zelf, deze keer strandde hij met 20 op de 7de plaats van de ploeg, ‘een dag waar minder lukte’ zeg ik nu.
Ploegwinnaar was de alom bescheiden Koen, met 39 punten, net voor Glen met 36, maar als je weet dat de kopmannen van SG KiNG, JohanDerksen en Mazoetan, 55 en 39 halen, dan wordt het moeilijk. Glen had vorige week een “date” dat geen date was, en had dus weinig sappige verhalen voorbereid. Daardoor bleef de banter in de Skype wat leeg en zonder die invulling en animo van Glen, gooide Thibault de handdoek vroegtijdig. Waarschijnlijk waren er nog redenen mee gemoeid en kon hij ook niet tevreden zijn met een 50% win rate. Maar ik steek het toch op Glen, ik heb geleerd dat we dingen op Glen moeten steken. Een mindere dag dus van de IM’s in ons midden, we rekenen dan maar op de FM’s.
— Even tussendoor: “zijn mensen van ’92 en 2001 generatiegenoten? Volgens Sim wel. En is Koen oud? En doen ze dat in Nederland ook? Wie heeft de term rage-quit uitgevonden? Waarom is onze taal altijd zo verdomme goed verzorgd? Heeft Glen zijn date gepaald? Doet Sim zijn opleiding voor het vrouwelijk volk? Een broek?” Dat waren enkele van de mysteries van afgelopen avond. —
Adrian deed even mee, maar de collie trok toch meer aandacht en speelde daarom geen volledig toernooi en viel buiten de top 10. Plaats 3 en 4 gingen naar Sim en Koster. ‘Generatiegenoot’ Sim speelde volgens Koen als een volslagen idioot, maar werd nog 8ste van het volledige klassement met 33. Wat zou ik toch graag een idioot zijn. Koster zette een sterke reeks neer, maar moest op het einde zat er ook zand in de machine.
Dan hebben we nog enkelen zonder titel, Benjamin, David en ikzelf (Linden), wij konden elk maar één korte reeks neerzetten en daarna werden de vlammetjes keer op keer geblust. Zonder sterke reeks en slechte berserk-resultaten (*oeps) wordt het moeilijk om punten te verzamelen. De top 10 wordt vervolledigd door JanDeLichte en SwampDogg die dezelfde symptomen hadden.
Volgende week terug, en dan strijden we weer voor de titel.