• Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Seizoen

Het allereerste online blitzkampioenschap is met overmacht gewonnen door IM Koen Leenhouts. Met een onwaarschijnlijke 11 uit 11 zette hij de toch niet misselijke concurrentie op overtuigende wijze opzij. FM Warre de Waele eindigde met 9 uit 11 op de tweede plaats, een score die in veel gevallen genoeg zou zijn geweest voor de overwinning. Het brons ging naar Simon Provoost met een solide performance en een mooie score van 8 uit 11. De top vijf werd gecompleteerd door Benjamin Decrop, die eens te meer bewees een belangrijke aanwinst te zijn voor de club en GM Slava Ikonnikov. De laatste bleek duidelijk nog wat roestig in zijn eerste internettoernooi in decennia, wat er vooral toe leidde dat zijn snelheid te wensen overliet.
Op het kampioenschap van Koen valt natuurlijk niets af te dingen. In de belangrijkste partijen kreeg hij weliswaar grif materiaal toegeworpen, maar steeds was hij aan het roer en oefende hij vervelende druk uit op de vijandelijke stellingen. De fouten van de tegenstanders kwamen daarna vanzelf en werden genadeloos afgestraft.
Mooie prestaties waren er ook voor Herman van de Wynkele en Valere De Buck, terwijl Kees Nieuwelink na afloop verzuchtte heel blij te zijn dat het was afgelopen. Voor het rapidtournooi heeft hij zich alvast afgemeld.
Het tornooi kende met zestien deelnemers een mooie bezetting en we zijn dankbaar dat deze eerste editie zo’n gedenkwaardig evenement heeft opgeleverd. Aanstaande zaterdag 18 juli vervolgen we om 13.30 uur op Lichess dus met het eerste online rapidkampioenschap. Aanmelden graag vooraf bij Manuel Colsen (m.m.m.colsen@zeelandnet.nl). We hopen natuurlijk dat jullie weer in grote getale zullen deelnemen. GM Ikonnikov is in ieder geval wederom van de partij en het zou mij niet verbazen als hij zich stevig gaat revancheren. Tot zaterdag!