• Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Seizoen

Op woensdag 24 november was het de 2e ronde van de internetclub competitie. Nadat we de 1e ronde succesvol hadden gewonnen met 12 – 4 van Charlois Europoort 2 mochten we nu aantreden tegen het 1e team van Goes. Aangezien Goes een gelijkwaardig team heeft zou het een spannende wedstrijd worden.

In ronde 1 hadden we allemaal wit. Manuel Colsen mocht tegen Maxim le Clerq, Manuel stond al snel een pion achter en daarna nog 1 en toen ging het snel bergafwaarts met een 0 als gevolg. Johan Goormachtigh speelde tegen Joey van de Braak en stond al snel erg goed, maar door een mouse-slip verloor hij een stuk en verloor hij ook. Herman van de Wynkele had een zwakke e-pion die door Louis Nieuwenhuijse werd aangepakt en ook won, daarna wikkelde Louis af naar een toren eindspel wat na wat moeite toch nog werd gewonnen. Ikzelf mocht tegen Joey Grochal en al snel waren de meeste stukken van het bord verdwenen. Met een beetje hulp van me tegenstander kwam ik met mijn koning binnen en nam wat pionnen mee waarna een vrijpion de rest deed. Tussenstand 1-3.

Ronde 2 was een zwartronde voor iedereen. Johan had al snel een gelijke stelling tegen Joey Grochal maar door een blunder verloor hij een stuk en kon daarna gelijk opgeven. Ik mocht tegen Louis en had al snel een goede stelling en won een pion waarna het verder bergafwaarts ging met wit en was de tussenstand 2-4. Manuel kreeg in de opening al een stukoffer van Joey van de Braak wat er erg sterk uit zag maar wel onduidelijk was, maar vergat een paar zetten later dat zijn toren instond waarna het niet meer te redden was. Als laatste van deze ronde was Herman bezig tegen Maxim en waarbij iedereen dacht dat het remise zou worden deed Herman een breekzet waarna hij alsnog het volle punt binnenhaalde. Tussenstand 3-5.

In ronde 3 hadden we allemaal weer wit maar veel mocht dit niet baten aangezien Manuel vergat dat zijn stuk 2x aangevallen stond door Joey Grochal en Herman werd er hardhandig afgezet door Joey van de Braak in een Sveshnikov. Zelf speelde ik tegen Maxim en kwam al snel slecht te staan en werd helemaal weggespeeld, maar door een gelukje kon ik nog net remise maken. Johan speelde tegen Louis en kwam een gezonde pion voor wat hij uiteindelijk zonder veel moeite tot een vol punt wist te spelen. Tussenstand 4,5 – 7,5.

In de laatste ronde hadden we zwart en moesten we dus met 3,5 – 0,5 winnen om nog een matchpunt te halen maar het geluk stond niet aan onze kant. Herman kwam een pion achter en kon het tij niet meer keren waardoor de matchpunten naar Goes gingen. Zelf won ik nog wel van Joey van de Braak maar Manuel en Johan verloren jammerlijk genoeg van respectievelijk Louis en Maxim waardoor de eindstand 5,5 – 10,5 voor Goes. De volgende ronde is gelijk de laatste ronde die we moeten spelen voor de voorrondes en dat is tegen het sterke HSV De Eenhoorn I.