• Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Seizoen

HWP heeft op zaterdag 9 mei 2009 wederom geschiedenis geschreven. Het eerste team maakte de verwachte, maar o zo lastige stap naar de Meesterklasse en het vijfde team promoveerde voor het eerst naar de Hoofdklasse van de ZSB. Het tweede, derde en vierde team handhaafden zich ruim in hun respectievelijke klassen, zodat in de clubcompetitie alle doelstellingen voor dit seizoen zijn gehaald. Reden voor grote feestvreugde in het Meulegat in Sluiskil, waar tijdens de aansluitende maaltijd, voordracht van Bernard de Bruycker, ledenvergadering en het ‘rondje bar’ uiting aan gegeven werd.
Het succes kwam niet vanzelf en mag toch opmerkelijk genoemd worden, na het afhaken van vaste waarden als Tanguy Ringoir, Gunther Deleyn, Frederic Decoster, Johan de Zwart en Jim van de Vreede, het vertrek van Arthur Hugaert en het overlijden van Robert van Waterschoot. In enkele wedstrijden moesten we daarom met een onvolledig team opdraven. Gelukkig kwamen er nieuwe krachten bij in de persoon van Jason vandenBerghe, Rob Michiels en Sadik Bajraktari, die meteen hun visitekaartje hebben afgegeven. En de jeugdspelers hebben zich op een fraaie manier verder ontwikkeld.
Het derde team gaf het wisselvallige seizoen in de laatste ronde glans door een ruime 6-2 overwinning op hekkensluiter Erasmus. Na een snelle remise van Herman van de Wynkele ontspon zich in eerste instantie een open wedstrijd waarvan de uitslag ongewis was. Walter Tonoli, Eric van de Wynkele, Etienne van Leeuwen en Marnix van der Zalm hadden echter wel het initiatief. En nog ruim voor de eerste tijdcontrole begonnen te punten binnen te stromen. Frederic Verduyn, Walter Tonoli en Eric van de Wynkele hadden hun tegenstanders fraai overspeeld. Frans Snijders, Etienne van Leeuwen en Marnix van der Zalm wisten hun betere stellingen net niet te verzilveren, maar Rudy van de Wynkele haalde de vis in het verre eindspel toch nog op het droge. Een verdiende 6-2 en een zesde plaats in de 3e klasse F waren het eindresultaat.

HWP III   Erasmus   6-2
1 Federic Verduyn Jos van der Kaap 1-0
2 Walter Tonoli Leo Verhoeven 1-0
3 Eric van de Wynkele Jan Seeleman 1-0
4 Etienne van Leeuwen Jaap Staal ½-½
5 Herman van de Wynkele Henk de Kleijnen ½-½
6 Marnix van der Zalm Pim Kleinjan ½-½
7 Frans Snijders Jaap van Meerkerk ½-½
8 Rudy van de Wynkele Leo de Jager 1-0