• Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Seizoen

De 9e ronde begon voor HWP 1 eigenlijk al op donderdag 7 mei met de uitspraak van de competitieleider inzake het protest tegen de speelomstandigheden in de wedstrijd tegen De Stukkenjagers. Het protest was afgewezen, de mogelijkheid tot beroep hiertegen staat open.
Goed, we wisten dus waar we aan toe waren. Een overwinning betekende de titel, bij een gelijk spel zou slechts een 0-10 overwinning van De Stukkenjagers tegen Euwe roet in het eten gooien.
Tegenstander Eindhoven was in de sterkste opstelling naar Sluiskil gekomen. Met een team dus dat eigenlijk een serieuze kandidaat voor het kampioenschap had moeten zijn, maar door twee verrassende nederlagen in het begin van het seizoen al kansloos was.
Het duurde lang voordat er enige tekening in de strijd kwam. De staartborden van HWP (Kees Nieuwelink en Hans Groffen) stonden prima, zorgen baarden de stellingen van Steven Geirnaert tegen Benjamin Bok en Koen Leenhouts tegen Frans Kuijpers. Wellicht stond ook Tom Piceu tegen Thijs Laarhoven niet geweldig, maar dat deed niet ter zake. Met een score van 7 uit 7 maakt het niet uit hoe je staat, de overwinning is slechts een kwestie van tijd.
De score werd geopend door Paul Motwani. Hij stond weliswaar twee pionnen voor, maar tegenstander Roi Miedema had een gevaarlijk initiatief ontwikkeld. Met de remise konden beiden goed leven.
Spoedig daarna was de zaak eigenlijk al beslist. Tom "100%" Piceu kreeg voordeel en verzilverde dat zeer overtuigend. Zijn voorbeeld werd gevolgd door de kersverse Belgische jeugdkampioen Thibaut Maenhout, die aan bord 1 de sterke Bas van de Plassche de baas bleef. Daarmee leek HWP al vrijwel zeker van minimaal 5 bordpunten.
Inmiddels was ook de stelling van Steven Geirnaert flink opgefleurd met een vol punt als gevolg. Na de remise van Helmut Cardon tegen Luuk van Kooten was het aan teamleider Hans Groffen om het 5e bordpunt veilig te stellen. In een remise-achtig toreneindspel tastte tegenstander Boris Friesen mis: 5-1. De "ouwetjes" van Eindhoven zorden ervoor dat de uitslag niet al te geflatteerd werd. Frans Kuijpers bleef overeind tegen Koen Leenhouts, Jan Vosselman verdedigde zich sterk tegen Kees Nieuwelink en Jos Sutmuller versloeg Johan Goormachtigh. Fred Hallebeek had lange tijd uitzicht op een zege, maar Tieme Verlinde, verdedigde zich als een leeuw. Uitslag 6½ -3½. Daarmee kreeg Eindhoven misschien iets te weinig.
Kampioen dus en volgend jaar weer in de Meesterklasse.

  HWP 1   Eindhoven 1   6½-3½
1 T. Maenhout B. van de Plassche 1-0
2 S. Geirnaert B. Bok 1-0
3 P. Motwani R. Miedema ½-½
4 K. Leenhouts F. Kuijpers ½-½
5 T. Piceu T. Laarhoven 1-0
6 H. Cardon L. van Kooten ½-½
7 T. Verlinde F. Hallebeek ½-½
8 J. Goormachtigh J. Sutmuller 0-1
9 K. Nieuwelink J. Vosselman ½-½
10 H. Groffen B. Friesen 1-0