• Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Seizoen

Het ging weer moeizaam vanmiddag in Sluiskil, maar HWP 1 wist toch met 6,5-3,5 te winnen van Vianen/DVP.

Al snel kwam HWP op achterstand. Invaller Maarten Rademakers dacht een fraaie stelling met een dameoffer te bekronen, overzag echter een venijnig tussenschaakje en kon opgeven. Een bloedeloze remise in de partij tussen Johan Goormachtigh en Ulrich Perschke bracht de stand op 0,5-1,5.

Daarna was het de beurt aan HWP. Overtuigende overwinningen van Thibaut Maenhout, Tieme Verlinde en topscorer Tom Piceu (6 uit 6 inmiddels) leverden een veilige 3,5-1,5 voorsprong op. In de partij aan het eerste bord tussen Paul Motwani en Reiner Odendahl stond laatstgenoemde misschien een tikje beter, de partij eindigde evenwel in remise.

Koen Leenhouts en Helmut Cardon verzilverden hun voordeel: 6-2.

Hans Groffen kon lange tijd bogen op een prettig voordeeltje. Door een blunder op de 42e zet werd hij echter plotseling gedwongen een zeer passieve verdediging te voeren. Een klein nadeeltje had ook Steven Geirnaert. Waar hij echter slaagde, faalde Groffen: 6,5-3,5.

HWP blijft koploper en krijgt nu de drie op papier zwaarste tegenstanders: achtereenvolgens Euwe, Stukkenjagers en Eindhoven.

 

De uitslagen en verslagen van de andere teams zullen op deze pagina verschijnen als ik ze binnenheb