• Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Seizoen

In de 5e ronde van de KNSB-competitie heeft HWP 1 goede zaken gedaan door in Rotterdam met 4,5 – 5,5 te winnen van medekoploper RSR Ivoren Toren. Door de overwinning staan de Zeeuws-Vlamingen nu twee matchpunten voor op de concurrentie.

Goed was het evenwel niet vanmiddag. Teveel goede stellingen werden om zeep geholpen, waardoor de wedstrijd nog enigszins spannend werd.

Halverwege zag het er allemaal nog bijzonder rooskleurig uit. Op bijna alle borden had HWP een klein of groot voordeel. Slechts bij Tom Piceu leken de kansen aan Rotterdamse kant te liggen. Het eerst mis ging het bij Kees Nieuwelink. In een riante stelling (vrijwel gewonnen) verwisselde hij twee zetten en kon onmiddellijk opgeven. Iets geleidelijker ging het bij Ivo Timmermans. Een duidelijk betere stelling veranderde in een slechtere. Toen zijn tegenstander de kans kreeg af te wikkelen naar een gewonnen eindspel, aarzelde hij geen moment. Hans Groffen noteerde zijn vijfde halfje. In een iets beter eindspel forceerde zijn tegenstander herhaling van zetten: 2,5 – 0,5.

Via een meevaller kwam HWP terug in de wedstrijd. Tom Piceu had voldoende tegenspel gekregen om het zijn tegenstander moeilijk te maken. Het resulteerde in een zwaar bevochten overwinning. Tom behoudt zijn 100% score. Lang konden we er niet van genieten, want ook Thibaut Maenhout verknoeide een prachtige stelling en verloor: 3,5 – 1,5.

Tieme Verlinde redde de wedstrijd voor HWP. Hoewel zijn stelling het niet rechtvaardigde, sloeg hij een remise-aanbod af. Even ging hij langs de afgrond, maar daarna werd zijn tegenstander vakkundig opgeknoopt: 3,5 – 2,5.

Daarmee was de wedstrijd beslist, want uit de resterende partijen zou HWP drie punten halen. Koen Leenhouts maakte professioneel remise, waarna Steven Geirnaert en Helmut Cardon hun partijen wonnen. Aan Johan Goormachtigh de taak om zijn gelijkstaand eindspel ondanks een fikse tijdsachterstand remise te maken. Dat deed hij overtuigend, zodat de matchpunten mee naar Zeeland gingen.

HWP loopt dus uit op de concurrentie, maar kreeg vanmiddag een duidelijke waarschuwing. In de slotfase van de competitie zal het beter moeten presteren dan vanmiddag in Rotterdam.

 

De uitslagen en verslagen van de andere teams zullen op deze pagina verschijnen als ik ze binnenheb