In de 4e ronde van de ZSB-competitie speelde HWP 5 thuis tegen DZD 2 uit Kruiningen.DZD 2 voert de ranglijst. Gelijkspel of winst tegen de koploper zou dus goed zijn.
Cor Provoost kwam al vrij snel in een mooie stelling terecht. De koning van zwart stond niet zo goed. Toen een eventuele overwinning dichterbij kwam, overzag Cor een paardvork en kon hij zijn tegenstander feliciteren. 0-1.
Jelle Vanhijfte deelde de punten met zijn tegenstander.
De partij van Jan Van Leeuwen eindigde ook in remise.
Cees Smits had de partij volledig in handen. De stelling was gewonnen voor zwart, maar Cees gaf een volle toren cadeau en verloor. Tussenstand 1-3.
Nikita speelde heel zorgvuldig en won gaandeweg de partij enkele pionnen. Hij bracht de stand op 2-3.
Sadik Bajraktari was als laatste nog bezig (een pion minder). Zijn tegenstander had nog slechts vijf minuten op de klok (Sadik nog ongeveer 20 minuten). Sadik kreeg een pion terug met schaak, waarna hij de partij netjes won. Eindstand 3-3.
Een overwinning voor HWP was mogelijk geweest, maar uiteindelijk mogen we met een gelijkspel tevreden zijn. Op naar de volgende ronde tegen Koudekerke op donderdag 14 januari 2010!

HWP 5   DZD 2   3 -3
1 Sadik Bajraktari 1902 Wouter Bliek 1956 1-0