Op 26 september 2015 is het nieuwe seizoen begonnen in de zeeuwse hoofdklasse.
HWP 4 begon met een uitwedstrijd en ontmoette Souburg 2.
We vertrokken met 7 man omdat er basisspelers andere verplichtingen hadden en Marnix als invaller in een hoger team aan het werk moest.
Echter vlak voor het begin van de wedstrijd meldde bij Souburg een sterke vaste kracht zich ziek. Souburg was zo sportief om geen papieren speler op te stellen zodat er aan bord 2 niemand verscheen. In overleg met Souburg kwamen er dus geen namen op het wedstrijdformulier te staan op bord 2.Het was een beetje vreemd gevoel om 7 tegen 7 te spelen.
Onze topborden scoorden wat er van hen werd verwacht, doch er heeft meer in gezeten. Philip de Vroe speelde een partij uit 1 stuk en beslechte het verdickt met een fraaie winnende aanval. Henk de Ridder kwam met groot voordeel uit de opening, won vervolgens een pion,sloeg 2 keer de plank mis in plaats van de genadeklap en zag het toreneindspel ondanks de pluspion in remise verzanden.
John Gommers ving een franse gambietvariant goed op, maar focuste zich te veel op de pluspion en moest herhaling van zetten toestaan. Aan bord 5 speelde nieuwkomer Matthias De Weird. Hij trof het niet met tegenstander Paul van Rooijen.Er zijn in het verleden al meer nieuwkomers tegen Paul ten onder gegaan.
Toch zal Matthias zeker binnenkort andere dingen laten zien. Rudi Pauwels kon het eindspel met ongelijke lopers niet houden, omdat niet alle eindspelen met gelijke lopers in remise eindigen. William Baeten speelde zoals alle opgestelde spelers onbevangen, maar het zat gewoon niet mee en tegenstander Cuperus bleef zijn pluspion koesteren tot het lot bezegeld was.De partij van Bart trok veel publiek, zeker omdat de meeste spelers in de zaal al klaar waren en er in het brein van de meesten in de zaal de meest bizarre varianten zich ontwikkelden, die allemaal geloofden in de winst van tegenstander de Bock. Maar Bart blijft Bart en kan met weinig bedenktijd veel meer doen dan een ander en bovendien gaan de meeste tegenstanders dan een handje meehelpen. Ik heb de zetten niet geteld, maar na zeker 80 zetten dacht de Bock dat hij verloren stond en gaf op.Zo komt er een vreemde eindstand van 4-3 voor Souburg 2 uit de bus.
Maar HWP 4 is een vreemde eend in de bijt en verrast de volgende ronde misschien opnieuw.

Souburg 2   HWP 4   4-3
1 Max Toetenel 1820 Philip de Vroe 1883 0-1
2 n.o.g 0000 n.o.g 0000 ½-½
3 Carl Schoor 1817 Henk de Ridder 1744 ½-½
4 Albert Vermue 1712 John Gommers 1872 ½-½
5 Paul van Rooijen 1874 Matthias De Weird 0000 1-0
6 Jean Pierre van Gemert 1680 Rudi Pauwels 1742 1-0
7 Sipke Cuperus 1737 William Baeten 0000 1-0
8 Martin de Bock 1564 Bart de Vogelaere 1736 0-1