Op 1 november 2014 ging HWP 4 op bezoek bij Landau 2 in de 2e ronde van de ZSB hoofdklasse competitie. Buiten mogen dan warmterecords sneuvelen, binnen in de marijkeschool in Axel zou weleens een ander record kunnen sneuvelen. Want Landau 2 is onze angstgegner en dan zou je vooraf al voor een gelijkspel tekenen.
HWP 4 kwam met een prima team aan de start, maar ook Landau 2 was zeker niet verzwakt. Wij hebben in ieder geval in de persoon van Marnix van der Zalm een topbord in de gelederen en juist deze man speelde weer de sterren van de hemel en was al snel klaar met Janco Dees. Omdat er verder niemand in gevaar was bleven de punten binnenkomen. De tegenstander van John liet even zijn tanden zien door al vroeg Johns rochade te verhinderen en op de koningsvleugel aan te vallen. John wankelde maar viel niet om en pakte dan maar een remise mee. Onduidelijk was het bij Rudi Pauwels die in een Franse partij een paar pionnnen offerde maar meer dan het opjagen van de vijandelijke koning zat er niet in. Remise was het eindresultaat. Meer spectakel liet Herman zien, hij speelde tegen de b3 specialist Patrick Moens. Zoals altijd kwam Patrick goed uit de opening, maar helaas voor hem kent het schaakspel doorgaans een eindspel en daar wil het voor hem nogal eens misgaan. Herman voelde dat goed aan en profiteerde optimaal.
En wat te denken van Gert, hij gaf een vorkje dat een stuk opleverde maar wel 3 pionnen koste. Vooraf had Gert de tijd genomen om tot de conclusie te komen dat de compensatie voor de tegenstander niks voorstelde en hij vervolgens Martijn de Clerck naar de slachtbank kon leiden. Bart de Vogelaere had het verloop van de match goed gevolgd en kwam niet in de verleiding de ontstane stelling te forceren tegen de op papier zwakke Bas van Doren. Maar Bas is een jeugdspeler die volop in de lift zit en dan kun je je lelijk op de elorating miskijken.Bart is echt zo’n speler die op het juiste moment remise aanvaard. Adrie den Hamer liep even met de gedachte rond om niet verder aan te dringen, doch kwam snel tot bezinning en een paar zetten later was het uit. Als laatste was Philip nog aan het werk. Hij was goed uit de opening gekomen en leek een beslissende aanval te hebben, maar Wim Versporten liet zijn verdedigingskwaliteiten zien en scoorde voor Landau 2 het enige volle punt. Mooie uitslag en we zullen doorgaan.

Landau 2   HWP 4   2,5-5,5
1 Janco Dees 1951 Marnix van der Zalm 2028 0-1
2 Patrick Moens 1935 Herman v.d.Wynkele 1932 0-1
3 Wim Versporten 1975 Philip de Vroe 1800 1-0
4 Theo de Putter 1767 Adrie den Hamer 1839 0-1
5 Martijn de Clerck 1951 Gert van Rij 1986 0-1
6 Koen Dhuyvetter 1717 John Gommers 1927 ½-½
7 Lydia Dubbeldam 1593 Rudi Pauwels 1744 ½-½
8 Bas van Doren 1354 Bart de Vogelaere 1749 ½-½