Voor deze uiterst belangrijke wedstrijd werd werkelijk alles uit de kast gehaald. Ondanks enkele afzeggingen Toen Jim na de start van de ronde te laat het denksportcentrum bereikte was er even paniek in de gelederen, maar daarna konden we vol aan de bak. Etienne probeerde alles om er spel in te houden tegen het Engels van Geertsma, maar er was geen doorkomen aan.
Herman expermimenteerde in de opening tegen Van de Peut, maar moest een kwaliteit geven om een sterke aanval af te wenden. Het mocht niet baten. Marnix perste Hellenberg professioneel van het bord. Een meerderheid op de damevleugel werd netjes in een punt omgezet. Zelf kwam ik in een Nimzo steeds lichtjes beter tegen teamleider Kubbenga. Actief stukkenspel in het eindspel leverde het punt op. Emile kwam moeilijk uit de opening tegen de sterkste speler: Mol. Hij speelde echter de partij van zijn leven maar de routine van Mol gaf de doorslag: een penning was er teveel aan. Toen waren de troeven van LSG 4 echter op.
Jim wist een slechte stelling nog net remise te houden tegen De Mooij. Mark won op karakter van Pols en als kers op de kaart wist Yves Thissen te verschalken met een originele aanpak van de Leningrader.
Dit knappe resultaat kwam er door de inzet van alle spelers!
Bravo en laat ons zo verder doen!

LSG4   HWP III   3-5
1 Thissen Regniers 0-1
2 Pols Lacrosse 0-1
3 De Mooij Van De Vreede ½-½
4 Geerstma Van Leeuwen ½-½
5 Hellenberg Van Der Zalm 0-1
6 Van De Peut Van De Wynkele,H 1-0
7 Mol Cardon,E 1-0
8 Kubbenga Galle 0-1