Weerzien met De Pion 2 in Hotel Merks in Roosendaal met een afgetekende overwinning die zelfs nog groter was dan deze van vorig jaar in Gent. Daar is maar één verklaring voor, we waren gewoon beter, veel beter.
Na twee nederlagen koos Etienne voor de remise die zonder veel problemen tot stand kwam. En hij zag op de andere borden dat het goed beloofde te worden. Als eerste rondde Frans zijn overweldigende aanval mooi af met mat, een partij zoals in zijn beste dagen. Gevolgd door Andre, de ingewikkelde tactische stelling was voor een leek moeilijk te bevatten maar Andre was op vertrouwd terrein en rondde de aanval mooi af. Waarmee hij met 4 op 4 op 100 % blijft. En er kwam nog moois. Jim had een kwaliteit meer en daarenboven ook een winnende aanval, hij bracht de stand op 3,5-0,5. Daarna was het de beurt aan Chris wiens aanval wat tijd nodig had maar bleef doorgaan en ook hier kwam mat op het bord. De matchoverwinning was een feit. Eric had een stuk meer en won ook zonder problemen, het bracht de stand op een euforische 5,5-0,5. In de twee overblijvende partijen stonden we stuk achter voor een schamele pion. Rudy had geen tegenkansen en verloor. Maar Yves had wel tegenkansen en benutte ze optimaal, zijn tegenstander wist er geen raad mee en kon zelfs het half punt niet meer redden. Met deze overwinning blijft Yves topscorer met 5 op 6 en kwam de eindstand op een onverwachte maar verdiende 1,5-6,5.
En als kers op de taart versloeg Landau de koploper LSG 3 waardoor we mee aan de leiding komen, samen met Landau ten andere. Van een verrassende wending gesproken!

De Pion 2   HWP 3   1,5-6,5
1 Kuijpers Paul Ghysels chris 0-1
2 IJzermans Cees Van de Wynkele Eric 0-1
3 Kuijpers Jos van de Vreede Jim 0-1
4 Kok Ivo Van Leeuwen Etienne ½-½
5 Peeters Marloes Van de Wynkele Rudy 1-0
6 Onrust Benny Regniers Yves 0-1
7 van Eck Ted Snijders Frans 0-1
8 van der Werf Galle Andre 0-1