Het tweede is erin geslaagd een van de betere ploegen uit Klasse 3F eronder te houden. Op papier waren de teams redelijk aan elkaar gewaagd, en dat bleek ook wel tijdens de wedstrijd, die uitermate lang duurde. Dit was voornamelijk te wijten aan Remco van de Braak, die zich met wit niet neer wilde leggen bij een remise tegen Johan de Zwart. Op zich niet onbegrijpelijk, want hij stond een kwaliteit voor, maar in de voorafgegane uren was gebleken dat de zwarte veste werkelijk van beton was. De heren zaten al enige tijd op increment te spelen, toen Remco, waarschijnlijk zowel aangemoedigd als getergd door het ogenschijnlijk onzekere spel van zijn opponent, besloot een stuk te offeren voor een schaakje. Tegen zeven uur moest hij gefrustreerd opgeven. Inmiddels was de wedstrijd natuurlijk al beslist, zij het pas een klein uurtje. Sven Stange en ondergetekende deden er ook zo’n vijf uur over om tot een beslissing te komen, na een lang en zwaar eindspel dat Sven ergens remise had kunnen houden en ik veel eerder had kunnen winnen. Nadat Sven de vlag had gestreken, stond het 4,5-2,5.
Ook Harry Provoost en Rinus Burgerhoff streden lang en hard. Hier werd het na kansen over en weer remise. Hetzelfde gold voor de partij tussen Jim van de Vreede en Louis Nieuwenhuijse, en in iets mindere mate voor het gevecht aan bord 2, waar Gunter Deleyn geen risico nam tegen Joey Grochal.
Onze voorzitter was toen al lang klaar aan bord 8. Een onvoorzichtige manoeuvre van Joey van de Braak gaf Marnix de kans om de vijandelijke koningsstelling te vernietigen, en dat deed hij met Snijderiaanse overtuiging. Het eerste punt aan onze zijde werd zaterdagmiddag gescoord door Herman van de Wijnkele, die Maxim le Clerq vrij kansloos liet.
De enige nederlaag van ons team kwam op naam van Natan Pirard. Getooid in zijn inmiddels karakteristieke korte broek maakte hij zijn debuut voor HWP 2 aan het eerste bord, en gaf daar lange tijd prima partij aan Jos van der Kaap, totdat jeugdige overmoed werd afgestraft.
Over drie weken worden we verwacht in Souburg voor een nieuwe confrontatie met een Zeeuwse topploeg.

HWP 2   Goes 1   5,5-2,5
1 Natan Pirard 2119 Jos van der Kaap 2182 0-1
2 Gunter Deleyn 2161 Joey Grochal 2321 ½-½
3 Kees Nieuwelink 2184 Sven Stange 2147 1-0
4 Herman van de Wijnkele 2016 Maxim le Clerq 1952 1-0
5 Johan de Zwart 1980 Remco van de Braak 1948 1-0
6 Harry Provoost 2050 Rinus Burgerhoff 1920 ½-½
7 Jim van de Vreede 1936 Louis Nieuwenhuijse 1913 ½-½
8 Marnix van der Zalm 2055 Joey van de Braak 1837 1-0