HWP 1 heeft de terugkeer in de Meesterklasse niet met een gelijk spel of zege kunnen opluisteren. In Rosmalen eindigde de wedstrijd tegen HMC Calder in een 6-4 nederlaag.
Er had wel wat meer in gezeten, maar aan het einde van de middag bleven de punten verdiend in Noord-Brabant.
De topborden deden het uitstekend. Paul Motwani won in superieure stijl van Geert van der Stricht en Helmut Cardon bleef zonder problemen overeind tegen Erik van den Doel. Aan het 3e bord speelde Koen Leenhouts nogal frivool tegen Paul Span. Hij offerde materiaal en kreeg aanvankelijk prima compensatie. Daarna ging het mis en Koen moest vechten voor remise. Het aanvankelijk totaal verloren eindspel leverde toch nog een halfje op, toen Koen bij een 5,5-3,5 stand zo sympathiek was het remise-aanbod van zijn tegenstander te accepteren. Deze had slechts 18 seconden over voor de rest van de partij, maar Koen vond het welletjes.
Thibaut Maenhout trof aan bord 4 Anish Giri. De kampioen van Nederland gaf hem geen enkele kans. Een fraaie overwinning was er wel voor Steven Geirnaert tegen Gerard Welling.
Ivo Timmermans stond lange tijd uitstekend tegen Twan Burg, maar raakte het spoor bijster en verloor. Hetzelfde overkwam Lisa Schut. In de opening een pion kwijt geraakt, maar later toch behoorlijke compensatie. Tegenstander Remco Sprangers trok evenwel aan het langste eind.
Aan bord 8 speelde de geplande non-playing captain Hans Groffen. Tom Piceu voelde zich te grieperig en stond op het laatste moment gaarne zijn plaats af. Groffen kwam niet in de problemen en behaalde een correcte remise tegen Jasper Broekmeulen. Ook een halfje voor Tieme Verlinde tegen David van Kerkhof. Eerst stond hij beter, daarna minder. Johan Goormachtigh vergiste zich in de opening en kwam dat niet meer te boven.

  HMC Calder 1   HWP 1  
1 G. van der Stricht P. Motwani 0-1
2 E. van den Doel H. Cardon ½-½
3 P. Span K. Leenhouts ½-½
4 A. Giri T. Maenhout 1-0
5 G. Welling S. Geirnaert 0-1
6 T. Burg I. Timmermans 1-0
7 R. Sprangers L. Schut 1-0
8 J. Broekmeulen H. Groffen ½-½
9 D. van Kerkhof T. Verlinde ½-½
10 M. Abeln J. Goormachtigh 1-0