Optimistisch waren we. Niet alleen was tegenstander Utrecht op papier nog iets zwakker dan wij, onze moraal had een flinke boost gekregen door een aantal recente individuele successen. Bij de Europacup in Skopje behaalden Thibaut M en Tom de IM titel en hield Steven niemand minder dan Grischuk op remise. Een week later eindigde Koen op een gedeelde eerste plaats in het Franse Le Touquet met een tpr van 2600.
De wedstrijd zelf begon hoopvol toen mijn jonge tegenstander zich vergaloppeerde in de opening: materiaalverlies en kort daarna mat. Bij de meeste andere partijen was op dat moment nog weinig aan de hand en waar dat wel het geval was, zag het er niet heel rooskleurig uit voor de onzen. Utrecht had zich voor de gelegenheid versterkt met de broertjes Dijkhuis; Tycho liep Tieme onder de voet en Sven had al snel groot voordeel tegen Steven. Ook bij Tom liep het (nog) niet naar wens. Nadat Tieme had opgegeven, keerde het tij echter bij Tom. Hij zag kans om allerlei stukken te ruilen en bij elk ruiltje een pion mee te snoepen: 1-2.
Dat was het sein voor een flinke oogst: overwinningen van Thibaut V (beste partij van de middag) en Adrian (overtuigende slotfase) brachten ons op een 1-4 voorsprong. Toen Koen in het middenspel duidelijk dieper inzicht toonde dan zijn tegenstander, was de wedstrijd beslist: 1-5 met nog twee remise eindspelen (Helmut en Thibaut M) en twee verloren stellingen (Steven en Johan). Daar kwam geen verandering meer in, al boekte Helmut zeker vorderingen, zij het niet genoeg.
Op het moment dat de parkeermeters bijgevuld moesten worden, verscheen dan ook de 4-6 op het wedstrijdformulier.
We staan in ieder geval tot 12 december boven de degradatiestreep.

  Utrecht 1   HWP 1   4-6
1 V. Diepeveen K. Leenhouts 0-1
2 J. Jens T. Vandenbussche 0-1
3 T. Dijkhuis T. Verlinde 1-0
4 S. Halfhide H. Cardon ½-½
5 P. Nieuwenhuis T. Maenhout ½-½
6 S. Dijkhuis S. Geirnaert 1-0
7 F. van der Put J. Goormachtigh 1-0
8 R. Beekman T. Piceu 0-1
9 S. van Roon H. Groffen 0-1
10 M. van der Linde A. Roos 0-1