Elf spelers die beschikbaar waren, wat een luxe. Het leek een zorgeloze middag te worden als non-playing captain. Een telefoontje van de voorzitter gooide een paar uur voor de wedstrijd echter roet in het eten. Eerstebordspeler Steven voelde wat pijntjes en achtte het onverantwoord om te spelen. Er restte mij niets anders dan zijn plaats in te nemen.
Al vroeg in de middag kwamen we op voorsprong. Koen had zijn goede vorm uit Bethune meegenomen en behaalde een mooie overwinning op Xander Wemmers. Helaas bleek mijn tegenstander een maatje te groot, al versnelde een blunder van mijn kant de zaak behoorlijk. Daarna ging het vlot. Thibaut V zorgde opnieuw voor een onberispelijke zege en ook Tieme en Helmut wonnen. Na afloop klaagde Helmut dat ie al veel eerder had kunnen winnen, het zij zo. Het eerste matchpunt werd veiliggesteld door Thibaut M, overtuigend als vanouds. 5-1 met zeker nog een punt in het vizier.
Helaas, het werd nog erg spannend. Tom overleefde de aanvalsgolven van Mark Smits niet en van Johan’s mooie stelling bleef niets meer over. Ook hij moest capituleren. 5-3.
Nog twee partijen te gaan. Bij Adrian stond het ongeveer gelijk en Paul probeerde een verloren eindspel te keepen. Dat ging hem goed af. Een eerste truc leverde een weliswaar moeilijke, maar houdbare stelling op. De tweede was voldoende om de remise te forceren. De match was gewonnen.
Jammer dat Adrian het niet redde, maar hij gaat in de komende wedstrijden ongetwijfeld beslissende punten binnenhalen.
We stijgen weer een plaatsje en staan nu tweede, maar Charlois is voorlopig nog uit het zicht van de achtervolgers.

  HWP 1   Paul Keres 1   5,5-4,5
1 H. Groffen H. ten Hertog 0-1
2 K. Leenhouts X. Wemmers 1-0
3 T. Maenhout P. Lombaers 1-0
4 H. Cardon P. Hommerson 1-0
5 P. Motwani J. Breukelman ½-½
6 T. Vandenbussche G. Veltkamp 1-0
7 J. Goormachtigh J. Cornelisse 0-1
8 T. Verlinde B. Both 1-0
9 T. Piceu M. Smits 0-1
10 A. Roos Y.J. Jellema 0-1