De wedstrijd tegen mededegradatiekandidaat SMB betekende voor HWP de laatste kans om directe degradatie te ontlopen. Koen had in een vooruitgespeelde partij het goede voorbeeld gegeven.
Al snel kwam er op een paar borden duidelijkheid. Ivo had een pion gewonnen met behoud van een goede stelling en Thibaut leek weinig tegenwerking van zijn tegenstander te krijgen. Er vielen ook wat minpuntjes te noteren. Bij Steven leek het snel mis te gaan en ook Helmut was in een griezelige stelling terechtgekomen (weliswaar met een pion meer). aan de overige borden hadden we geen problemen.
Thibaut won als eerste: 2-0. Daarna viel de beslissing bij Paul, die een modelpartij afleverde: 3-0.
Een tegenvaller was de nederlaag van Tom. Hij leek op een fraaie overwinning af te stevenen, maar in tijdnood ging het mis: 3-1.
Held van de dag was Helmut. Een hele middag tegen een verloren stelling aankijken, maar blijven vechten. Wat een mentaliteit! Gelukkig kreeg hij daarvoor een passende beloning. Toen de dreigingen verdwenen waren, bleek hij een berg materiaal voor te staan: 4-1.
Tieme sloeg een remise-aanbod af, snoepte een pionnetje mee en won overtuigend: 5-1. Daarmee was de wedstrijd beslist, want het was duidelijk dat de resterende borden ook nog het een en ander gingen opleveren.
We besloten de zekerheid van een gemakkelijk halfje te negeren en aan de bordpunten te gaan werken.
Eerst volgde er echter nog een nederlaag. Steven had lange tijd dezelfde ervaring als Helmut, maar bij hem bleef de beloning uit: 5-2.
Lisa toonde ook weer eens aan uit het juiste hout gesneden te zijn. Hoewel de remise voor het oprapen was, bleef ze lange tijd knokken om er meer van te maken. Het bleek er niet in te zitten. De 7-3 eindstand werd bereikt door een overwinning van Johan, die vanuit een lastige stelling goed counterde en vervolgens met uitstekende techniek de winst pakte. Bij Ivo ging er in de technische fase iets mis. Ook hij probeerde lang zijn voordeel te verzilveren, maar slaagde niet.
Door de resultaten van vandaag staan Braceland ESGOO (1 wedstrijd meer gespeeld), HMC Calder, HWP en SMB allen op 2 punten. We zijn nog lang niet veilig, maar doen nog wel mee.

  HWP 1   SMB 1   7-3
1 T. Piceu H. Klip 0-1
2 P. Motwani F. Krudde 1-0
3 H. Cardon S. van Gisbergen 1-0
4 T. Maenhout E. van Heeswijk 1-0
5 K. Leenhouts C. Wustefeld 1-0
6 S. Geirnaert J. Retera 0-1
7 L. Schut J. Aubel ½-½
8 I. Timmermans J. Houben ½-½
9 T. Verlinde C. Koopmans 1-0
10 J. Goormachtigh W. Knoop 1-0