De ronde begon goed voor ons team. Ikzelf kreeg tegen Frans Cuijpers na de opening vanuit een gelijke stelling plots een kwaliteit cadeau. Mijn tegenstander vocht nog wat door, maar ik gaf het niet meer uit handen. Helmut was als volgende klaar. Martin Martens was iets te creatief geweest in de opening en daar wist onze man in vorm wel raad mee. Iets later had Thibaut M remise gespeeld. In een iets mindere stelling stelde hij remise voor op het moment dat hij wat tegenspel kreeg. Hing Ting Lai nam het aanbod aan, wat op dat moment toch nog in ons voordeel leek, maar het tij begon nu wel te keren.
Johan was na een goeie opening de controle aan het verliezen tegen toptalent Kazarian. Gelukkig kon hij nog op tijd aan de noodrem trekken. Minder gelukkig verging het onze andere man in vorm. Koen leek op het eerste zicht tegen Ftacnik nog wel ok uit de opening gekomen te zijn, maar werd vervolgens toch vrij overtuigend aan de kant gezet. Ook in de analyse was de grootmeester indrukwekkend. Tom was dan weer de held van de dag met een mooie aanvalsoverwinning op de sterke GM Reinderman. Die laatste dwong Tom tot een leuk stukoffer, iets wat hij dankbaar aannam en afstrafte.
Thibaut Vdb won vrij overtuigend tegen Kevlishvili, na afloop wist hij met blijdschap te melden dat het zijn eerste overwinning was in 23 partijen! Opluchting bij het team, want daarmee waren de 5 punten binnen. Gelukkig maar, want er kwam ook niets meer bij.
Rein verloor het eindspel tegen Rini Kuijf in een partij waar hij nooit echt in kwam. Tieme verloor tegen Johan Quist ook ver in het eindspel, nadat hij eerder de remise uit de weg gegaan was. En ook Adrian moest uiteindelijk de duimen leggen tegen Alexander Danin, het konijn. Niemand van ons kende de speler, maar hij leek toch een potje te kunnen schaken. Adrian knokte weliswaar hard, en wellicht was het wel ergens te houden, maar het mocht niet zijn…
5-5 lijkt uiteindelijk wel een vrij faire uitslag. Helaas heeft BSG ook niet verloren, waardoor onze uitgangspositie niet ideaal is voor behoud. Alles hangt nu af van de laatste ronde.

  HWP 1   Pathena Rotterdam   5-5
1 Cardon H Martens M 1-0
2 Roos A Danin A 0-1
3 Leenhouts K Ftacnik L 0-1
4 Piceu T Reinderman D 1-0
5 Vandenbussche T Kevlishvili R 1-0
6 Geirnaert S Cuijpers F 1-0
7 Maenhout T Hing Ting L ½-½
8 Verstraeten R Kuijf R 0-1
9 Verlinde T Quist J 0-1
10 Goormachtigh J Kazarian A-M ½-½