De Stukkenjagers 2RatingHWP Sas van Gent 3RatingRonde 2
Grooten, T. (Tommy)2169Kors, S. (Siebe)14581 – 0
Becx, C. (César)2039NO01R – 0R
Reese de, E. (Elias)2148Kors, C. (Catoo)01 – 0
Grooten, H.C.A. (Herman)2201Ongena, G. (Gilbert)17371 – 0
Huibers, P. (Peter)2108Galle, A. (Andre)1961½ – ½
Amerongen van, A.J.M. (Arjen)2081Deberdt, J.E.A. (Joris)2091½ – ½
Kalle, E.C.G. (Erwin)2053Provoost, H. (Harry)2028½ – ½
Greunsven, A.A.J.M. (John)1960Vreede van de, J.J. (Jim)1980½ – ½
Gemiddelde Rating:2095Gemiddelde Rating:18766-2

(door André Galle)

Door een spelerstekort in de eerste ploeg, trad HWP 3 incompleet en in een fantasie-opstelling aan tegen de sterkste ploeg in klasse 3 E, Stukkenjagers 2. Die ploeg was in de eerste ronde een maatje te groot voor (een verzwakt) HWP 2, dus de verwachtingen waren niet al te hoog gespannen. Speciale dank aan Siebe en Catoo Kors, die bereid waren om richting Tilburg af te reizen.

Siebe kwam goed uit de opening, maar belandde daarna in een tactisch net van Grooten junior. Door het spelerstekort was bord 2 open zodat César Becx won zonder strijd. Catoo verloor na de opening door een dubbelaanval een stuk waarna het voor Elias De Reese een simpele kwestie van techniek was om te winnen.

Gilbert speelde goed mee tegen de vermaarde Herman Grooten. Pas in het verre eindspel moest hij zich gewonnen geven. André kwam goed uit de opening tegen Peter Huibers. Peter verzuimde op koningsaanval te spelen en moest zijn stukken terug in de verdediging brengen. De resterende stelling was in dynamisch evenwicht. Remise dus.

Joris werd in de opening bijna van het bord gespeeld door Arjen van Amerongen maar wist door een pion te geven wat tegenspel te verkrijgen. Arjen bleef daarna ook slomo zetten spelen waardoor de stelling in remise verzandde door ongelijke lopers. Harry speelde een gelijk opgaande partij tegen Erwin Kalle en na veel gemanoeuvreer werd het remise. Jim kwam in een mindere stelling terecht tegen John Gruensven, maar kromde de rug en wist er toch nog remise uit te persen.

Zo kwam er een draaglijke 6-2 – met een gelijkspel in de tweede helft – tot stand en wordt het nu vooruitkijken naar de wedstrijden waarin HWP 3 een goede kans maakt om punten te scoren.

Marnix van der Zalm

Hallo, ik ben Marnix, 59 jaar en lid van HWP vanaf mijn 10e. Sinds 2006 ben ik voorzitter van HWP, nadat onze oprichter en mijn enige voorganger Walter Cardon was overleden.