Vele uren een gelijk opgaande wedstrijd. Adri, Cees en Philippe stonden behoorlijk maar verzandden in remise. Aan de topborden moesten Gert en Johan hun meerdere erkennen met opgeheven hoofd. Marianna speelde haar opening met goed scheepshout maar moest eveneens berusten in remise. Rudi zag spoken en verloor. Ikzelf als laatste stond iets beter, maar na een afgeslagen remiseaanbod in gelijke stelling, bleef ik het koelst en profiteerde van de zenuwslopende fasen met een winst.
[Aldus de prelude van Herman van de Wynkele]

Niets gezien behalve spoken is een goede samenvatting van hoe ik deze zaterdag heb beleefd. In de eerste twee uur nog wel wat meegekregen van de andere borden. Adri stond volgens mij voortreffelijk. Snapte alleen niet waarom hij geen kwaliteit won… Herman hield de stelling goed onder controle tegen zijn sterke tegenstander… Gert was terechtgekomen in een eindspel dat hij wel of niet kon houden tegen René Tiggelman. Bij de andere partijen was nog niets beslist.
Omdat ik spoken zag offerde ik in een gelijke stelling een pion voor wat vaag initiatief. Daarna zag ik weinig meer, zelfs niets van de partijen naast mij. Adrie bleek remise te hebben gespeeld. Zijn tegenstander dacht dat hij door de dreiging van een spookoffer op f2 was ontsnapt. Herman kon op keurige wijze winnen had nadat zijn tegenstander het probeerde te forceren. Rudy bleek ook last te hebben van spoken. Gert kon het toch niet houden. De overige partijen bleken allemaal in remise te zijn geëindigd. Bij mijn eigen partij ging het door een combinatie van goed spel van mijn tegenstander en mijn neiging om spoken te zien van kwaad tot erger. Onze half aanwezige teamleider merkte terecht op dat het niet een van mijn beste partijen was. Maar waar hij dat op baseerde?

Ach en dat wij met een nederlaag met 3-5 nog steeds geen wedstrijdpunten hebben behaald… We hebben nog drie kansen!!!

HWP 4   Souburg 1   3-5
1 Gert van Rij René Tiggelman 0-1
2 Herman van de Wynkele Jeroen Hekhuis 1-0
3 Johan de Zwart Robin Bosters 0-1
4 Adri den Hamer Henrik Westerweele ½-½
5 Rudy Pauwels Roeland Alders 0-1
6 Philip de Vroe Bert Henderikse ½-½
7 Kees de Wolf Roel Schroevers ½-½
8 Marianne Karikas Corné Boogaard ½-½