Het Witte Paard

Sas van GentSponsorKliks, sponsor HWP gratis!
Uitnodiging HWP-jeugdtoernooi (21-09-2019).pdf
Vorige pagina
RSS feed

23 augustus

Het 4e open jeugdtoernooi
Iedereen die kan schaken en geboren is in 1989 of later willen we graag uitnodigen om aan dit 4e jeugdtoernooi van HWP mee te doen op zaterdag 12 september 2009 in Sas van Gent.

In iedere groep worden er 9 ronden gespeeld van 15 min. p.p.p.p. (afhankelijk van het aantal deelnemers kan dit gewijzigd worden). Voor de nummers 1, 2 en 3 per groep zijn er bekers en voor alle schakers is er een herinnering. Verder zijn er ook nog prijzen in natura. Drinken, broodjes, snoep en chips zijn in de zaal te koop.Je mag ook zelf eten meebrengen.

Inschrijven is alleen vooraf mogelijk tot uiterlijk donderdag 10 september 2009. Het inschrijfgeld bedraagd EUR 5,00, te betalen aan de zaal.

Het toernooi begint om 10.30 en de prijsuitreiking begint om 16.30. Het toernooi wordt gespeeld in de roselaer. De folder kunt u hier downloaden. Meer informatie kunt u hier vinden, hier kan je je ook inschrijven of de actuele deelnemerslijst vinden.


1 augustus

1ste WIM norm voor Donna Schut
Na een driedaagse training in Tarragonna door Arthur Kogan, speelden Donna en Lisa Schut samen met hun trainingsmaatjes van het afgelopen seizoen, Benjamin Bok, Robin van Kampen en Arthur Pijpers, een toernooi in Andorra van 18 t/m 26 Juli.

Na de 7de ronde kon Donna de laatste rondes verliezen en had ze alleen nog een een titelhouder nodig om haar eerste WIM norm te scoren. Gelukkig kreeg ze die in ronde 9. Uiteindelijk had ze een half puntje overscore en eindigde ze met 5 uit 9.

Lisa speelde ook een goed toernooi. Tot aan de laatste ronde had Lisa kans op een WGM norm. Ze kwam uiteindelijk een halfje tekort en eindigde op 5.5 uit 9.Ze won voor de eerste keer in haar leven van een GM: Narciso Dublon 2553. Dit nieuws haalde zelfs de Nederlandse teletekst:

13:09 22 Juli 2009
Schaakster Schut baart opzien
Lisa Schut (2.212 Elo-punten) heeft op een schaaktoernooi in Andorra voor een daverende verrassing gezorgd.

De pas 15-jarige Zeeuwse schaakster was met zwart de Spaanse grootmeester Marc Narciso Dublan (Elo-rating 2.553) de baas. Schut eindigde vorig jaar op het WK voor de jeugd als tiende

Benjamin Bok eindigde het hoogste met 6 uit 9. Robin haalde 5.5 en Arthur 5 punten.

Auteur: Heleen Schut


1 juni

Finale ZSB beker eindigt in mineur voor HWP team
Op 30 mei 2009 werd in Zuiddorpe de bekerfinale gespeeld. Op deze zonnige zaterdag ontving het HWP team DZD met als inzet de ZSB beker.
DZD kwam kwalitatief goed voor de dag. HWP coach Henk de Ridder bleef vasthouden aan de spelers van het eerste uur totdat na rijp beraad Steven Rademakers zich op vrijdag wegens studieperikelen toch nog afmelde. Direct werd een betrouwbare invaller gezocht en dit werd niet de minste. De in blakende vorm verkerende John Gommers werd in het team opgenomen. Uitgerekend John Gommers kwam slecht uit de opening, doch Henk de Ridder overrompelde zijn tegenstander, evenals in mindere mate Rudi Pauwels, terwijl Nick Wegman zelfs met materiaalwinst zijn tegenstander leek op te rollen. Toen ging ineens alles fout. Henk hielp zijn stelling om zeep door te lang te blijven aanvallen i.p.v. met een gezonde pluspion rustigere vaarwateren op te zoeken. Dit was het sein voor Peter van de Borgt om de remisehaven op te zoeken. Rudi kon geen winstplan vinden en dacht dat Nick wel zou winnen en er vervolgens zeker nog een halfje kon worden bijgeschreven. Echter bij John en Henk lukte niks meer, zodat de beslissing weldra viel en hard aankwam. Ook voor Nick, die nu remise kreeg aangeboden, maar koos voor de forcing. Zo sloten we in mineur het seizoen af en kan de drank voorlopig worden opgeslagen.

Verslag van Henk de Ridder
HWP   DZD   0,5-3,5
1 N.Wegman 1670 W. Bliek 1941 0-1
2 J. Gommers 1919 W. Meulblok 1893 0-1
3 H. de Ridder 1818 E. Clarisse 1836 0-1
4 R. Pauwels 1791 P.v.d. Borgt 1873 ½-½

Auteur: Henk de Ridder


20 mei

HWP bij zeven beste clubs van Nederland
HWP hoort al vele jaren bij de beste schaakclubs van Nederland. Komend seizoen staat onze vereniging op een met de gesponsorde clubs Homburg Apeldoorn, Hotels.nl/Groningen en HMC Calder gedeelde vierde plaats. In deze ranglijst - een idee van wijlen Walter Cardon - worden zowel het niveau van de teams als het aantal teams in de landelijke competitie meegerekend en vallen er extra punten te verdienen als een club de Meesterklasse haalt of Kampioen van Nederland wordt. HWP moet slechts de 'universiteitsclubs' LSG (Leiden) en Utrecht en landskampioen HSG voor zich dulden. Als aan de teams in de Meesterklasse geen extra punten worden toebedeeld, zakt HWP 1 plaats.
Er zijn komend seizoen twee clubs die met vier ploegen in de landelijke competitie spelen, te weten Utrecht en Ca´ssa. LSG zag zijn vierde en vijfde team uit de landelijke klasse degraderen. In totaal elf verenigingen treden aan met drie teams, waaronder HWP.

Klik hier voor de ranglijst


18 mei

HWP gaat in beroep
HWP heeft beroep aangetekend tegen de beslissing van de competitieleider op het protest inzake de wedstrijd van het eerste team tegen De Stukkenjagers op 18 april. HWP speelde die wedstrijd onder protest omdat er ernstige geluidsoverlast was als gevolg van concerten op het plein voor de speelzaal in hartje Tilburg. De competitieleider wees het verzoek af omdat De Stukkenjagers niets te verwijten viel, de scheidsrechter niet had ingegrepen en geluidsoverlast een subjectief gegeven is. HWP acht het beroepschrift onvoldoende gemotiveerd en vraagt de Commissie van Beroep om de wedstrijd te laten overspelen. De uitspraak van de Commissie van Beroep is sportief niet meer van belang omdat HWP in de slotronde van de competitie het kampioenschap binnenhaalde. Toch vindt de club het van belang dat er vastgesteld wordt dat er onder dergelijke omstandigheden geen KNSB-wedstrijden gespeeld mogen worden.