Het Witte Paard

Sas van GentSponsorKliks, sponsor HWP gratis!
HWP-jeugdtoernooi (verslag en eindstanden) (21-09-2019).pdf
Vorige pagina
RSS feed

10 april

Wageningen - HWP: weinig - veel
Na de laatste mail van Marnix was er nog slechts één vraag onbeantwoord. Wie was nu toch de ploegkapitein tegen Wageningen? In de auto naar het slagveld ontspon zich zo een eerste gevecht; een machtsstrijd voor het leiderschap waarin het recht van de sterkste zegevierde. Niemand minder dan STEVEN GEIRNAERT werd verkozen tot de grote leider; voor deze cruciale match voor promotie was de keuze voor een geboren leider, boven een oproerkraaier die de wedstrijdformulieren reeds had trachten te verdonkeremanen, inderdaad aangewezen. Voor aanvang veroorzaakte de grote leider reeds enige verwarring door de namen van borden 7 en 8 op het formulier om te draaien, maar met het koelbloedig aanbrengen van twee pijltjes wist hij dit euvel stijlvol en met klasse te verhelpen. In de wandelgangen werd gefluisterd dat dit niet slechts een eerste manoeuvre was om de concurrentie een rad voor de ogen te draaien, maar veeleer een nieuwe manier betrof om het wedstrijdformulier op te dirken.
De match zelf leverde de leider al na amper een uur het recht op 2 pinten van Koen. De éérste pint omdat Koen zonder toestemming van The One remise had genomen. Een tweede pint omdat Koen niet wist wie The One was. Een snelle remise tegen Timman... we verwachten meer van onze SCIM!
Het eerste eendje rolde uit de band van Helmut. De manier waarop hij zijn centrum liet rollen deed denken aan het pletten van een vlieg. Impressive stuff!
Niet lang hierna vulden Hans en onze gniffelende gnoerijdende gnoom de eendenvijver verder aan. Afek schoot een bok, het verkeerde dier, tegen onze gnoom, terwijl Hans gewoon weer zijn bezem had bovengehaald. Prompt won Tieme een tijdnoodsduel waarin hij weer verloren had gestaan, maar zich desalniettemin nooit veel besognes gemaakt had. Ook Wouter zette de puntjes op de i door er met de dame van David vandoor te gaan, na een hele partij druk uitgeoefend te hebben. Wageningen wist vervolgens zijn score wat op te kalefateren toen Johan het onderspit moest delven na een complexe strijd. Onder luid tromgeroffel van Koen vochten de overige strijders ondertussen een steeds bitterder wordende oorlog uit. Thibaut, die gevraagd had iets hoger te zitten dan de ronde ervoor en prompt van bord 9 naar bord 2 gekatapulteerd werd, had in een sterke partij enkele kansen laten liggen om een remise-eindspel te laten eindigen in remise. De kapitein heeft echter geen vraag gehoord? Terwijl Thibaut nochtans aanwezig was geweest bij de voorafgaande machtsstrijd die had uitgemaakt dat niemand minder dan STEVEN GEIRNAERT de ploegkapitein zou zijn? Dos cervesas por favor!
The One mocht na een episch duel tegen een tegenstander die op voorbaat al gedoemd was te moeten vechten tegen de Bierkaai de score aandikken. De laatste gladiator onzer strijdkrachten moest de score helaas weer wat aanlengen, na een spannende partij met wisselende kansen.
Na deze verpulvering staan we terug waar we horen te staan: numero uno, number one, numéro un, Nummer Eins...
Volgende ronde dit verpulveringsproces verderzetten, de eendenvijver uitbreiden zeg maar, met ijzeren determinatie en one big fist; onder luid tromgeroffel, dat is het enige wat ons nog scheidt van meesterklasse. En met zo'n schitterende kapitein kan dat moeilijk nog mislopen.
Tot volgende keer, en zet de flessen maar gereed!

de lakei van STEVEN GEIRNAERT

  Wageningen 1 VLG Advocaten   HWP Sas van Gent   3-7
1 GM Jan Timman 2566 IM Koen Leenhouts 2373 ½-½
2 FM Sander van Eijk 2365 FM Thibaut Vandenbussche 2301 ½-½
3 Bert Torn 2140 IM Helmut Cardon 2378 0-1
4 Hendrik Marks 2254 FM Steven Geirnaert 2369 0-1
5 IM Yochanan Afek 2242 FM Thibaut Maenhout 2355 0-1
6 David van Eekhout 2140 Wouter Gryson 2130 0-1
7 Erwin Oorebeek 2103 Hans Groffen 2186 0-1
8 Kees Stap 2040 FM Gunter Deleyn 2263 1-0
9 Jeroen Franssen 2093 FM Johan Goormachtigh 2211 1-0
10 Fred Jonker 2159 Tieme Verlinde 2167 0-1

Auteur: de lakei van STEVEN GEIRNAERT


10 april

HWP 3 definitief gered
HWP 3 kreeg van de voorzitter sterke invallers om de afwezigheid van twee titularissen te compenseren en bedankte daarvoor met de kleine overwinning die voldoende was voor wiskundige zekerheid van behoud. De voorbereiding verliep voorspoedig, de reis verliep voorspoedig, de tegenstander had niet zijn sterkste opstelling op de been gekregen en de wedstrijd verliep voorspoedig. Na vlugge remises van Gert en Maarten scoorde Etienne het eerste punt, hij zag zijn tegenstander onvoldoende verweer bieden in een scherpe opening. Sadik had de pech een speler te treffen die normaal aan het topbord speelt, zijn tamme opening werd afgestraft. Herman koos toen eieren voor zijn geld en aanvaardde remise. Maar Andre, die zich met zwart aan bord 2 opgeofferd had, stond moeilijk en toen hij ook nog in tijdnood kwam was het pleit vlug beslecht in zijn nadeel. Eén punt achterstand dus met nog twee partijen aan gang. Maar het waren wel onze zware kanonnen die nog speelden. Zowel Walter als Marc waren in het voordeel en in de aanval en deden wat van hen verwacht werd: winnen. Aldus konden na vier uren spel de boeken gesloten worden. HWP 3 wint en is gered, De Drie Torens moeten er nog voor spelen in de laatste ronde tegen Landau. En toen bleek dat HWP 2 de promotie binnen heeft en HWP 1 deze ook nog in eigen hand heeft was het helemaal een mooie dag voor HWP
De Drie Torens   HWP 3   3.5-4.5
1 Panjoel B 2065 Tonoli W 2147 0-1
2 van Huygevoort B 2053 Galle A 2053 1-0
3 Leemans H 2020 Lacrosse M 2198 0-1
4 van Loy R 1979 Van Leeuwen E 2066 0-1
5 Feelders A 2006 van Rij G 2002 ½-½
6 Jansen A 1958 Van de Wynkele H 1948 ½-½
7 Kocken W 2068 Bajraktari S 1939 1-0
8 Douwes J 1860 De Vleeschauwer M 1837 ½-½

Auteur: Etienne Van Leeuwen


9 april

HWP 2 virtueel kampioen
Het tweede was weliswaar niet op volle sterkte naar Moerkapelle getogen, maar ruimschoots goed genoeg om de Zuid-Hollanders terzijde te schuiven. De overwinning betekent dat HWP 2 eigenlijk al kampioen is. Sliedrecht kan ons nog inhalen, maar dan moeten ze in de laatste ronde met heeeel veel verschil van Souburg winnen, en wij moeten heeeel dik van Goes verliezen, en dat gaat gewoon niet gebeuren.

Het tweede stond al snel op een 2-0 voorsprong. Aan het eerste bord verpletterde ondergetekende de Moderne Verdediging die de Moerkapellenaar hem voorschotelde. Fabian Hulpia nam aan bord 2 een berekend risico en kreeg inderdaad de plus waarnaar hij op zoek was, zodat het punt niet lang daarna kon worden opgetekend. Jim van de Vreede, die we in feite bezwaarlijk nog invaller kunnen noemen, vergrootte vervolgens de voorsprong door na veel spektakel af te wikkelen naar een eindspelletje. Dan weten wij wel wat er gaat gebeuren.
Dat Manuel Colsen het niet kon bolwerken en als enige verloor, lijkt niet verrassend, maar gezien het spelbeeld had er wel degelijk meer ingezeten.
Het vierde volle punt kwam op naam van John Gommers, die ergens na de tijdcontrole was vergeten zijn klok in te drukken en dus ten tweede male in tijdnood kwam nadat zijn tegenstander in half uur in zijn tijd had nagedacht. Niet echt sportief. John zette echter alles op alles, sprak zijn laatste krachten aan en trok het punt uiteindelijk op het droge. Niet slecht voor iemand uit de jaargang '39, stamelde hij nog.
De resterende partijen eindigden na avonturen over en weer in remise. In de laatste ronde kunnen we het dus officieel maken. HWP 2 speelt volgend jaar weer in de tweede klasse.
Moerkapelle   HWP 2   2,5-5,5
1 H. van Elteren 1951 K. Nieuwelink 2180 0-1
2 G. van Ommeren 2021 F. Hulpia 2139 0-1
3 J. van Elteren 1984 H. Provoost 2057 ½-½
4 W. Vroegindeweij 1983 M. van der Zalm 2006 ½-½
5 A. Luinenburg 1896 J. van de Vreede 1986 0-1
6 B. Weijermars 1970 F. Snijders 1971 ½-½
7 D. Bac 1972 J. Gommers 1897 0-1
8 M. Vroegindeweij 1865 M. Colsen 1511 1-0

Auteur: Kees Nieuwelink


9 april

HWP 4 koel naar overwinning
Op 9 april 2011 vertrok HWP 4 naar Middelburg om Middelburg 2 te bestrijden in de ZSB Hoofdklasse.
Door allerlei omstandigheden konden slechts 3 basisspelers worden opgesteld. Gelukkig konden de 5 overgebleven plaatsen ingenomen worden door spelers van het vijfde. Deze spelers waren direct na de start ingeburgerd, zodat het binnen de kortste keren een echte wedstrijd werd.
Routinier Cor Provoost bezette bord 5 en deed zijn uiterste best in de opening een paar pionnen te offeren. Tegenstander de Bock nam genoegen met 1 pion, die hij later weer verloor, doch Cor had geen interesse in deze pion en bleef maar aanvallen. Fataal, want de Bock sloeg de aanval af, zodat we met een nul begonnen. Niemand was onder de indruk van de slechte start. Henk de Ridder kreeg een remise-aanbod in een iets mindere stelling, hetgeen hij op grond van de onstane stellingen op de andere borden aannam. Vlak daarna gaf de tegenstander van Adri den Hamer op in een hopeloze stelling. De stand was weer gelijk. Cem Ensari speelde alsof hij altijd in dit team speelde, maakte er een heksenketel van, maar nam het remise-aanbod te snel aan. Vlak daarna zag hij dat hij gewonnen stond. Er bleven 4 veelbelovende stellingen over. Toch ging er eerst nog een schok door het team omdat Gilbert Ongena zichzelf de das omdeed door het ontstane eindspel zelf om zeep te helpen. Toen de tegenstander van Emile Boucquet eindelijk opgaf waren alle ogen gericht op Jelle en Rudi. Jelle, de man die er aan komt bewees nu ook onduidelijke toreneindspelen in winst te kunnen omzetten. De geslepen Rudi Pauwels had intussen zijn stelling dusdanig ontworpen dat hij remise kon pakken om de overwinning veilig te stellen. Tegenstander Jos de Jager zag niets in een alles of niks spelletje en nam het aanbod aan. De combinatie team 4 en 5 draaide als een geoliede machine.
Middelburg 2   HWP 4   3,5-4,5
1 R. Lauer 1730 A. den Hamer 1862 0-1
2 A.J. van Haaften 1662 H. de Ridder 1835 ½-½
3 J. de Jager 1614 R. Pauwels 1750 ½-½
4 A. Jonkheer 1652 J. Vanhijfte 1421 0-1
5 M. de Bock 1658 C. Provoost 1615 1-0
6 J. Frijhoff 1373 E. Boucquet 0000 0-1
7 H. Geertse 1360 C. Ensari 0000 ½-½
8 M. Nellen 0000 G. Ongena 1538 1-0

Auteur: Henk de Ridder


31 maart

HWP 5 wint overtuigend
Op vrijdag 25 maart 2011 speelde HWP 5 in de ZSB-competitie tegen Zierikzee 3
in De Roselaer te Sas van Gent om 20.00 uur.
De uitwedstrijd tegen Zierikzee 3, op vrijdag 29 oktober 2011 werd gewonnen met ruime 0.5-3.5 cijfers.
Deze keer wonnen we met het maximale verschil: 4-0.
De vorige ronde was het voor ons moeilijk om op maandagavond naar Zierikzee te gaan. Daarom is die ronde toen op een vrijdag gespeeld.
Datzelfde probleem deed zich nu bij Zierikzee voor op zaterdag. Daarom zijn we Zierikzee nu ook tegemoet gekomen door eveneens op vrijdag te spelen.
Alle partijen eindigden in winst voor HWP. Rond 22.15 uur waren alle partijen afgelopen.
We gaan nu aan de leiding in het klassement!
Hieronder staan de getailleerde uitslagen.
HWP 5   Zierikzee 3   4-0
1 M. Colsen 1511 M. Vieveen 1239 1-0
2 C. Provoost 1615 F. Baakman 0000 1-0
3 J. Vanhijfte 1421 P. Verkaart 0000 1-0
4 L. Dubbeldam 1180 R. van Rikxoort 892 1-0

Auteur: Manuel Colsen