Het Witte Paard

Sas van GentSponsorKliks, sponsor HWP gratis!
Verslag HWP Jubileumtoernooi (10-07-2021).pdf
Vorige pagina
RSS feed

1 juni

HWP Online Rapid competitie 2021
Op zaterdag 5 juni 2021 start de online rapidcompetitie van HWP. Zie bijlage voor meer info! Hopelijk tot dan! Deze kunt u hier bekijken.


1 juni

HWP Online Blitz Competitie 2021
William Boudry is de online blitz kampioen geworden van HWP. Proficiat, William! Zie bijlage voor het verslag en de eindstand. Deze kunt u hier bekijken.


15 mei

HWP komt tekort in grande finale
SAS VAN GENT - De schakers van Het Witte Paard uit Sas van Gent hebben in de finaleronde van de landelijke online schaakcompetitie genoegen moeten nemen met een tweede plaats. De schakers van Paul Keres waren een maatje te groot en grepen met grote overmacht de titel. Derde werden de schakers van Leidsch Schaakgenootschap.

Al snel werd duidelijk dat de schakers van Het Witte Paard de titel niet zouden pakken. De Zeeuws-Vlamingen keken al snel tegen een flinke achterstand aan. Paul Keres, dat uit Utrecht komt, breidde de voorsprong gedurende het toernooi verder uit en kwam dan ook geen moment in gevaar.

Koen Leenhouts en Glen de Schampheleire werden deze keer beide teamtopscorer met 59 punten.

1. SV Paul Keres 449, 2. HWP Sas van Gent 392, 3. Leidsch Schaakgenootschap 355, 4. Paard d4 314, 5. SV Voorschoten 293, 6. Winterswijk/Suedlohn 277, 7. Philidor Leiden 268, 8. SG KiNG 249, 9. Locatie Ongebonden Schaken 247, 10. Belgisch vriendenteam 229.

Auteur: Bron PZC / 11 mei 2021


13 april

Teambattle zondag 11 april 2021
De titel verdedigen blijkt toch moeilijker dan gedacht en we worden weer tweede. Hoewel we sterk begonnen en vroeg de leiding namen, begon de motor in de tweede helft te sputteren, een kwartier voor het einde was SG KiNG bijbenen onbegonnen werk. Vorige week kon Tom zijn duivels ontbinden en werd eerste met 50 punten, ‘een dag waar alles lukte’ zei hij zelf, deze keer strandde hij met 20 op de 7de plaats van de ploeg, ‘een dag waar minder lukte’ zeg ik nu.
Ploegwinnaar was de alom bescheiden Koen, met 39 punten, net voor Glen met 36, maar als je weet dat de kopmannen van SG KiNG, JohanDerksen en Mazoetan, 55 en 39 halen, dan wordt het moeilijk. Glen had vorige week een “date” dat geen date was, en had dus weinig sappige verhalen voorbereid. Daardoor bleef de banter in de Skype wat leeg en zonder die invulling en animo van Glen, gooide Thibault de handdoek vroegtijdig. Waarschijnlijk waren er nog redenen mee gemoeid en kon hij ook niet tevreden zijn met een 50% win rate. Maar ik steek het toch op Glen, ik heb geleerd dat we dingen op Glen moeten steken. Een mindere dag dus van de IM’s in ons midden, we rekenen dan maar op de FM’s.
--- Even tussendoor: “zijn mensen van ’92 en 2001 generatiegenoten? Volgens Sim wel. En is Koen oud? En doen ze dat in Nederland ook? Wie heeft de term rage-quit uitgevonden? Waarom is onze taal altijd zo verdomme goed verzorgd? Heeft Glen zijn date gepaald? Doet Sim zijn opleiding voor het vrouwelijk volk? Een broek?” Dat waren enkele van de mysteries van afgelopen avond. ---
Adrian deed even mee, maar de collie trok toch meer aandacht en speelde daarom geen volledig toernooi en viel buiten de top 10. Plaats 3 en 4 gingen naar Sim en Koster. ‘Generatiegenoot’ Sim speelde volgens Koen als een volslagen idioot, maar werd nog 8ste van het volledige klassement met 33. Wat zou ik toch graag een idioot zijn. Koster zette een sterke reeks neer, maar moest op het einde zat er ook zand in de machine.
Dan hebben we nog enkelen zonder titel, Benjamin, David en ikzelf (Linden), wij konden elk maar één korte reeks neerzetten en daarna werden de vlammetjes keer op keer geblust. Zonder sterke reeks en slechte berserk-resultaten (*oeps) wordt het moeilijk om punten te verzamelen. De top 10 wordt vervolledigd door JanDeLichte en SwampDogg die dezelfde symptomen hadden.
Volgende week terug, en dan strijden we weer voor de titel.

Auteur: Linden Pu


10 april

Schakers Het Witte Paard Sas van Gent flikken het weer met ontketende Tom Piceu
VLISSINGEN - De schakers van Het Witte Paard hebben op Paaszondag de dertiende ronde van de landelijke online schaakcompetitie gewonnen. Met 277 punten bleven de Zeeuws-Vlamingen SV Paul Keres de baas. De Utrechters schaakten 250 punten bijeen. Derde werd SG KiNG met 233 punten.

De strijd leek minder spannend dan dat deze was. Vanaf de start was het een nek-aan-nek race met de schakers van Paul Keres. Halverwege liepen de Zeeuws-Vlamingen uit naar een veilige marge en kwam de zege niet meer in gevaar. Teamtopscorer werd deze keer een ontketende Tom Piceu.

Auteur: Bron: PZC 5 april 2021