Het Witte Paard

Sas van GentSponsorKliks, sponsor HWP gratis!
Verslag HWP Jubileumtoernooi (10-07-2021).pdf
Vorige pagina
RSS feed

5 november

Persoonlijke uitslagen competitieronde 1 November
De persoonlijke uitslagen staan nu ook online, met dank aan onze secretaris. U kunt ze hier vinden.


2 november

Competitieronde 1 November
De verslagen van de competitieronde van 1 november kunt U hier vinden. De persoonlijke uitslagen komen later op de site. 


5 oktober

HWP 5 heeft (ook) gewonnen
en mooi begin van de competitie, alle HWP teams hebben de 1e ronde gewonnen. HWP 5 won op 3 oktober met 4-2 van terneuzen 3, de uitslagen kunt u hier vinden


27 september

Competitieronde 27 september
HWP 1 heeft vanmiddag de uitwedstrijd in de 1e klasse B tegen Wageningen met 2,5-7,5 gewonnen. Een voortvarende start dus van het team dat opnieuw promotie naar de Meesterklasse nastreeft. HWP (zonder Paul Motwani en Tieme Verlinde) nam al snel een voorsprong en bouwde deze langzaam maar zeker uit. We lopen de borden even langs: 1) Helmut Cardon ontmoette daar Jan Timman. Een gelijkopgaande strijd. Timman kreeg licht voordeel in het toreneindspel. Cardon verdedigde zich lange tijd sterk, maar op het einde gaf de klasse van Timman de doorslag. 2) Steven Geirnaert keek al spoedig tegen een dramatische stelling aan. Tegenstander Sander van Eijk maakte echter de fout de gewonnen stelling nonchalant tot winst te willen voeren. Hij speelde veel te snel en overzag dat Geirnaert een smerige truc in de stelling had gebracht. In plaats van een snelle nederlaag werd het de snelste overwinning van de middag. Een behoorlijke meevaller. 3) Koen Leenhouts weerlegde de inferieure openingsvariant die Yochanan Afek hem voorschotelde. Toen hij de "beslissende" klap iets te gretig uitvoerde, ontsnapte Afek naar een minder eindspel. In de uitvluggerfase had Afek de remise binnen bereik, maar met slechts 2 minuten op de klok ging hij alsnog in de fout. 4) Tom Piceu leek lange tijd iets minder te staan tegen Hendrik Marks. In de loop van de partij keerde het tij en won hij toch gedecideerd. 5) Eenrichtingsverkeer bij Thibaut Maenhout tegen Fred Jonker. De Wageningen-speler kon geen afscheid nemen van zijn verloren stelling en speelde veel te lang door, tevergeefs overigens. 6) Een mooie overwinning van Johan Goormachtigh tegen Arjen van Herwaarden leek aanstaande. Helaas faalde Goormachtigh bij de afwikkeling en kwam hij plotseling in grote problemen. De tegenstander verzilverde het overtuigend. 7) Een redelijk eenvoudige overwinning van Gunter Deleyn op David van Eekhout. 8) Invaller Kees Nieuwelink keerde weer eens terug in het 1e team.Ook hier een overtuigende overwinning, tegen de Wageningse teamleider Bert Torn. 9) De tweedee invaller, Ivo Timmermans, speelde tegen oud-Vlissinger Martijn Naayer (ook invaller). Een lang gevecht, waarin Timmermans voortdurend het betere van het spel had en dus een verdiende overwinning. 10) Teamleider Hans Groffen kwam met zwart met licht nadeel uit de opening. Toen tegenstander Erik van den Dikkenberg twee keer verzuimde dat voordeel te vergroten, slaagde Groffen er in af te wikkelen naar een gelijkstaand eindspel. De enige remise van de middag. Meer info over HWP2 t/m 4 en alle uitslagen volgen later.


19 september

InventiChess 2008 van Bart Michiels
Als ik een schaaktijdschrift lees, dan vraag ik me wel eens af, zoals elke schaker waarschijnlijk, "hoe zou ik het doen in zo'n een toptornooi?".

Deze zomer had ik de kans om die vraag te beantwoorden door mee te spelen in InventiChess 2008,
een gesloten tornooi met grootmeesters zoals Bu, Timman, Vaganian, Miroshnichenko, Werle, etc...
Toegegeven, niet zo sterk als de Corus A-groep, maar het is toch al een stap in de goede richting!

Het begin was zwaar, heel zwaar: 0.5 uit 4, hoewel ik beter speelde dan het resultaat doet vermoeden. Dat bij degelijk spel de resultaten vanzelf komen, werd in het tweede helft van het tornooi wel bevestigd: Ik scoorde 3 uit 5, waarvan ik 2 partijen won en de partij die ik verloor, had ik eigenlijk nooit mogen verliezen...

De overwinning van Bu met 7 uit 9 kwam nooit echt in gevaar, hoewel Miroshnichenko, die tweede werd, gans het tornooi door op een halfje volgde.

3,5 uit 9, een mooi resultaat met een TPR boven mijn rating. De vraag die ik me stelde is nu beantwoord, maar de zin om nog zo eens een tornooi mee te spelen is er enkel groter door geworden.

Bart Michiels Hier kan je een mooie partij van hem vinden met de analyse.