Het Witte Paard

Sas van GentSponsorKliks, sponsor HWP gratis!
HWP-jeugdtoernooi (verslag en eindstanden) (21-09-2019).pdf
Vorige pagina
RSS feed

12 september

Locatie HWP-jeugdschaaktoernooi gewijzigd
Het toernooi wordt niet meer in de speije gespeeld, maar in de Roselaer in sas van gent. Het adres: De Roselaer Noordstraat 5 4551 BJ Sas van Gent Tel.: 0115-460170


6 augustus

3e HWP-jeugdschaaktoernooi op Zaterdag 13 september 2008
Iedereen die kan schaken en geboren is in 1988 of later willen we graag uitnodigen om aan dit 3e jeugdtoernooi van HWP mee te doen op zaterdag 13 september 2008 in Sas van Gent. Schoolschakers zijn ook van harte welkom. In iedere groep worden er 9 ronden gespeeld van 15 min. p.p.p.p. Voor de nummers 1, 2 en 3 per groep zijn er bekers. Verder zijn er ook nog prijzen in natura. Het wordt gespeeld in De Speye in Sas van Gent. Meer informatie kunt U hier vinden.


24 april

HWP jeugd op NK
Vanaf 25 april beginnen de Nederlandse kampioenschappen voor de jeugd. Bij de meisjes heeft HWP 2 kanshebsters voor de titels wat een ticket oplevert voor het WK, dat in Vietnam gehouden zal worden. Donna Schut is favoriet bij de B-meisjes en Lisa Schut bij de C- meisjes. Ook bij de jongens hebben we een deelnemer. Maarten Rademakers zal het zwaar krijgen in de B-groep, maar hoopt evenals 2 jaar geleden vriend en vijand te kunnen verrassen. De A-en B-groep beginnen al op vrijdag 25 april en de C-groep op maandag 28 april. Dit alles is vanaf 25 april te volgen via de volgende link http://www.lisb.nl/nkjeugd/


4 april

HWP uitgeschakeld in de zeeuwse beker
Zonder Gert bleek Zierikzee een brug te ver (en een tunnel...). Nick maakte in de opening een fout welke hij niet meer te boven kwam. Howel John een slechte loper had tegen een goed paard, wist hij toch te winnen. Adri won een pion, maar na enkele mindere zetten bleef er toch met het verlies van de pion niets anders over dan een remise in een situatie zonder enig winstperspectief. Zelf moest ik het zonder gambiet stellen, verbruikte veel te veel tijd en heb met 1 minuut op de klok opgegeven.   Jammer, maar de overwinning van Zierikzee kan niet onverdiend genoemd worden.

Zierikzee HWP 2˝  -  1˝
1. H. Aangeenbrug (zwart) N. Dubbeldam 1   -   0
2. B. v.d. Graaf J. Gommers 0   -  1
3. S. Spiegels A. den Hamer ˝ -  ˝
4. M. Krijger  C. Provoost 1  -  0


4 april

verslag bekerwedstrijd HMC-HWP
Schaken in Zuiddorpe. Wat kan een stadsmens zich daar bij voorstellen? Een namiddagje spelen zonder dat je gestoord wordt door jachtige mensen die langslopen. Een warme ontvangst van een inboorling met een lekker kopje koffie. Notatieformulieren? Dat gebruiken ze daar eigenlijk nooit, maar geen nood: er kan wat geďmproviseerd worden om de stadsmensen tevreden te stellen. Digitale klokken? Ja, dat hebben ze. Een beetje een anachronisme in contrast met de rest van de omgeving. Uit eerlijke schaamte is er dan ook eentje die de geest geeft tijdens de match. U begrijpt het: Zuiddorpe vormt een oase van rust. De ideale omgeving voor een wilde schaaknamiddag.   Want rustig was het niet bepaald op de borden. HMC had dan wel niet veel risico genomen en had het team van de vorige rondes versterkt met Berelovich en Jan-Willem de Jong. Maar de ingetogen ambitie aan onze zijde was ook niet min. Na twee uur spelen zag het er niet zo best uit voor ons. Thibaut had een pionnetje geknipt maar had wel heel wat stellingproblemen op te lossen. Ikzelf had ook een pionnetje geknipt – een ander, weliswaar – maar ik had heel wat stellingproblemen op te lossen. Gunter daarentegen, die had geen pionnetje geknipt en Bianca had wat stellingproblemen op te lossen. En Hans, die had vanalles geknipt. Een hele dame zelfs. Maar hij had heel wat stellingproblemen op te lossen. Na drie uur spel: het tij is aan het keren. Gunter staat op het punt wat pionnetjes te knippen. Thibaut kon bijna geen stuk meer bewegen en gooide daarom zijn nutteloze h-pion maar vooruit. Dat bleek de plannen van de grootmeester behoorlijk te doorkruisen. Ikzelf zat tegen wat remisevarianten aan te kijken en ik had nog steeds mijn geknipte pion. En Hans had zijn stellingsproblemen gedeeld met zijn tegenstander. Is ‘de stunt van Zuiddorpe’ dan toch in de maak? Na drie uur en vijftien minuten: Thibauts stelling lijkt nogal remiseachtig. Ik zit nog steeds op dezelfde remisevarianten te kijken, want ik heb intussen geen stuk verschoven. Gunter, de noodlottige, geeft een pion in cadeauverpakking aan Bianca. Waar ik zit op te kijken. Hans staat nog steeds hoogst twijfelachtig. Ik besluit dus maar de onduidelijke variant te kiezen. Na drie uur en dertig minuten: Thibaut heeft een mooie remise binnen. Hans blijft een twijfelachtige stelling hebben, maar er is al veel afgeruild. Gunter staat een pion achter in het eindspel maar Bianca zit heel krap op de klok. Mijn onduidelijke voortzetting is ondertussen volledig in mijn nadeel aan het uitdraaien. Na drie uur en vijfenveertig minuten is het gedaan. Gunter slaagt er niet in om Bianca te vlaggen, draw. Hans heeft de twijfels weggenomen, ook remise. Bij mij gaan de kansen op en neer in de eerste tijdnoodfase maar uiteindelijk is het Jan Willem die binnenvalt en afmaakt. Pijnlijk. Maar verdiend voor HMC, in Zuiddorpe blijft men eerlijk.   Om half zes daalde de complete rust weer in in Zuiddorpe.