Het Witte Paard

Sas van GentSponsorKliks, sponsor HWP gratis!
HWP-jeugdtoernooi (verslag en eindstanden) (21-09-2019).pdf
Vorige pagina
RSS feed

13 januari

HWP-jeugd10-11 nr47 staat online
Het bestand HWP-jeugd10-11 nr47 staat nu op de website en kunt u hier bekijken.


10 januari

Het venijn zat in de staart voor HWP 3
Sliedrecht was vorige ronde afgeslacht door HWP 2 en was duidelijk op revanche belust. Lang zag het er naar uit dat ze die niet zouden krijgen maar onverwacht keerde het slot zich toch nog tegen ons. Het begon met remises van Herman en Maarten op de laatste borden. Vooral voor Maarten was dit een opsteker, hij kon zijn score in de KNSB competitie openen tegen een jeugdspeelster die toch sterk aan het komen is. Etienne kwam reeds in de opening slecht tegen een tegenstander die verassend sterk uit de hoek kwam, de stelling was spoedig hopeloos. Ondertussen had Gert remise aanvaard maar Andre, een man in vorm de laatste tijd, maakte de achterstand goed. Vóór hij zijn tegenstander kon overklassen in de aanval stond hij echter helemaal niet goed, dit was dus wel een meevaller. De stand op de drie overblijvende borden liet het beste verhopen. Alleen het bord van Nick baarde zorgen en zijn passieve stelling resulteerde inderdaad in verlies. Maar Rudy had zijn partij naar groot voordeel kunnen afwikkelen en won inderdaad ook het eindspel met torens en ongelijke lopers waarin hij een pluspion in de vorm van een verre vrijpion had. Alles moest dus beslist worden in de partij van Marc, die niet volledig fit was en daarenboven in een zeer scherpe stelling en tweemaal in scherpe tijdnood terecht kwam. Zijn aanval leek recht op winst af te stevenen, hij ging remise uit de weg in de mening dat winnen nodig was voor de ploeg en liep daarna tegen een venijnige en onwaarschijnlijke counter aan die de kansen volledig deed keren. Er was plots geen mataanval en geen verdediging meer. Sliedrecht had de nederlaag menen te zien aankomen maar kon toch nog juichen.
HWP 3   Sliedrecht   3,5-4,5
1 Lacrosse marc 2210 van den Bergh Peter 2123 0-1
2 van Rij Gert 1982 van de Donk Bert 2046 ½-½
3 Van Leeuwen Etienne 2062 Garcia Juan 2070 0-1
4 Galle Andre 1905 Boer Wout 1998 1-0
5 Van de Wynkele Rudy 2018 van Rekom Robert 1978 1-0
6 Wegman Nick 1686 Pool Wim 1979 0-1
7 De Vleeschauwer Maarten 1837 Snikkers Naomi 1903 ½-½
8 Van de Wynkele Herman 1937 Wessels Kees 1983 ½-½

Auteur: Etienne Van Leeuwen


9 januari

HWP 5 en DZD 5 in evenwicht
Op zaterdag 8 januari 2011 vond ronde 5 van de KNSB- en ZSB-competitie plaats.
HWP speelde met alle vijf de teams gezamenlijk in Het Meulengat te Sluiskil.
DZD 5 uit Kruiningen was vandaag de tegenstander van HWP 5.
Teamleider Manuel Colsen moest onverwachts meedoen met HWP 4. Gelukkig kon Cor Provoost meespelen met HWP 5.
Jelle Vanhijfte was als eerste klaar. Hij won vrij gemakkelijk van Cees Weststrate van DZD.
Daarna verloor Thomas Perisic aan bord 2. Deze partij was lange tijd in evenwicht, maar door een kwaliteitsoffer was de partij voor wit verloren.
Cem Ensari is terug lid geworden van HWP en speelde een goede en lange partij.
Zijn tegenstander kreeg licht voordeel. Hierdoor verloor Cem uiteindelijk.
Cor Provoost bracht de teamscore weer in evenwicht met een goede winstpartij.
De wedstrijd tegen Goes 4 zal binnenkort worden ingehaald. Vanwege de sneeuw ging die wedstrijd niet door op vrijdag 17 december 2010.
HWP 5   DZD 5   2-2
1 C. Provoost 1619 G. den Hollander 1250 1-0
2 T. Perisic 1367 H. Schoonakker 1376 0-1
3 J. Vanhijfte 1422 C. Weststrate 0000 1-0
4 C. Ensari 0000 J. van Oosten 0000 0-1

Auteur: Manuel Colsen


8 januari

Verzwakt HWP 2 wint toch van Souburg
Ondanks het gemis van enkele basisspelers, is het tweede er niettemin in geslaagd het eerste team van Souburg beentje te lichten. Het kampioenschap lonkt steeds nadrukkelijker.
De Sasse punten vielen deze keer voornamelijk aan de hoogste borden, Frederic Verduyn verrichtte zijn gebruikelijke heldendaad door niemand minder dan Rene Tiggelman met zwart te overmeesteren. En op deze zege was helemaal niets af te dingen. Hetzelfde gold voor bord 2 en bord 3, waar Nieuwelink en Rademakers hun tegenstanders eigenlijk geen enkele kans gaven. In beide partijen won de aanvaller.
Helaas ging het in de staart wat minder. John Gommers, die voor de tweede achtereenvolgende keer inviel, bouwde een vorstelijke stelling op, maar aarzelde toen de oogsttijd aangebroken was, en kreeg alsnog het deksel op de neus. Aan het zesde bord won Jim twee pionnen in de opening, en ging vervolgens met de hakken in het zand staan. Zijn ooit vermaarde verdedigingskunsten bleken echter wat te zijn verroest, want hij kon het niet houden.
Dan waren er nog drie remises. Die van Snijders tegen Zomer was weinig verheffend, maar het halfje van Van der Zalm kwam met de nodige heroiek tot stand. Nadat hij met fraai spel het voordeel van een toren en twee lopers tegen de dame had verkregen, ging onze man na de tijdcontrole enorm lang nadenken en gaf ook nog een van de lopers weg. Hij rechtte evenwel de rug en wist, met nog slechts seconden op de klok, een onneembaar fort te construeren, waarna de remise een feit was. Op dat moment kon ook Erik van de Wynkele, die al heel lang een gelijk eindspel zonder succes aan het uitmelken was, berusten in een puntendeling.
Weer gewonnen. We zijn goed bezig met het tweede.
HWP 2   Souburg 1   4,5-3,5
1 F. Verduyn 2146 R. Tiggelman 2220 1-0
2 K. Nieuwelink 2155 R. Bosters 2061 1-0
3 M. Rademakers 2063 C. Boelhouwer 2077 1-0
4 E. van de Wynkele 2011 B. Henderikse 2032 ½-½
5 M. van der Zalm 2007 J. Hekhuis 2023 ½-½
6 J. van de Vreede 2005 R. Alders 1909 0-1
7 F. Snijders 1956 K. Zomer 1983 ½-½
8 J. Gommers 1883 H. Westerweele 1892 0-1

Auteur: Kees Nieuwelink


8 januari

HWP I kan de vorm niet vinden
Het eerste team van HWP heeft ook de wedstrijd tegen Paul Keres niet weten te winnen. Het werd een 5-5 gelijkspel en daar mochten de Sassenaren niet eens ontevreden mee zijn. Omdat de tegenstander van Steven Geirnaert niet kwam opdagen, kwam HWP al snel op voorsprong. Maar het was ook al snel duidelijk dat Gunter Deleyn zijn bizarre openingsopzet met een nederlaag zou gaan bekopen tegen voormalig Terneuzenaar Jan Breukelman. Daar stond tegenover dat invaller Fabian Hulpia vanuit de opening winnend voordeel had gekregen. Hoewel hij er nog lang voor moest werken, kwam de overwinning niet meer in gevaar. Een prima debuut in het eerste team voor de jonge Gentenaar. Ook Han Schut had vanuit een scherpe opening een veelbelovende stelling weten op te bouwen. Hij was echter vandaag pas teruggekomen uit Atlanta en zijn jetlag noopte hem te berusten in een plusremise. Dat gold ook voor Helmut Cardon, die het lang probeerde in een dubbel toreneindspel en wellicht ergens nog een goede kans heeft gemist. Tom Piceu en Johan Goormachtigh zullen blij geweest zijn met hun halfje, want zij stonden lange tijd minder. Gelukkig wist Hans Groffen zijn tegenstander in het eindspel bij de neus te nemen. Lisa Schut bleek uiteindelijk niet opgewassen tegen de sterkste speler van Paul Keres, Xander Wemmers, na een partij die lange tijd onduidelijk was. Paul Motwani was niet fit aan de start verschenen en werd door zijn jeugdige opponent vakkundig overmeesterd.
De Stukkenjagers uit Tilburg hebben deze ronde de leiding overgenomen van Wageningen. HWP moet hopen op een misstap van de Tilburgers om nog voor het kampioenschap in aanmerking te komen.
  HWP   Paul Keres   5-5
1 Paul Motwani Hugo ten Hertog 0-1
2 Steven Geirnaert NO 1-0
3 Gunter Delyn Jan Breukelman 0-1
4 Lisa Schut Xander Wemmers 0-1
5 Helmut Cardon Willem van de Fliert ½-½
6 Tom Piceu Paul Hommerson ½-½
7 Hans Groffen Mark Smits 1-0
8 Johan Goormachtigh Gerben Veltkamp ½-½
9 Fabian Hulpia Bert Both 1-0
10 Han Schut Colijn Wakkee ½-½

Auteur: Marnix van der Zalm