Het Witte Paard

Sas van GentSponsorKliks, sponsor HWP gratis!
Privacy Statement van HWP (25-05-2018).pdf
Vorige pagina
RSS feed

19 september

InventiChess 2008 van Bart Michiels
Als ik een schaaktijdschrift lees, dan vraag ik me wel eens af, zoals elke schaker waarschijnlijk, "hoe zou ik het doen in zo'n een toptornooi?".

Deze zomer had ik de kans om die vraag te beantwoorden door mee te spelen in InventiChess 2008,
een gesloten tornooi met grootmeesters zoals Bu, Timman, Vaganian, Miroshnichenko, Werle, etc...
Toegegeven, niet zo sterk als de Corus A-groep, maar het is toch al een stap in de goede richting!

Het begin was zwaar, heel zwaar: 0.5 uit 4, hoewel ik beter speelde dan het resultaat doet vermoeden. Dat bij degelijk spel de resultaten vanzelf komen, werd in het tweede helft van het tornooi wel bevestigd: Ik scoorde 3 uit 5, waarvan ik 2 partijen won en de partij die ik verloor, had ik eigenlijk nooit mogen verliezen...

De overwinning van Bu met 7 uit 9 kwam nooit echt in gevaar, hoewel Miroshnichenko, die tweede werd, gans het tornooi door op een halfje volgde.

3,5 uit 9, een mooi resultaat met een TPR boven mijn rating. De vraag die ik me stelde is nu beantwoord, maar de zin om nog zo eens een tornooi mee te spelen is er enkel groter door geworden.

Bart Michiels Hier kan je een mooie partij van hem vinden met de analyse.


14 september

De nieuwe kalender staat online
met daarin de jeugdavonden, data van verschillende toernooien en competitieronden.Deze kunt u hier vinden of in het menu onder het kopje kalender.


14 september

Maarten Rademakers wint 3e HWP-jeugdschaaktoernooi in Sas van Gent op 13 september 2008
Maarten Rademakers van schaakvereniging Het Witte Paard heeft het 3e HWP-jeugdschaaktoernooi op zijn naam geschreven. Dit toernooi werd gehouden op zaterdag 13 september 2008 in de Roselaer in Sas van Gent. Er speelden maar liefst 49 schakers mee in vijf leeftijdsgroepen! In totaal waren er 15 verschillende schaakverenigingen vertegenwoordigd!Het was een succesvolle en zeer sportieve schaakmiddag in Sas van Gent. Hier vindt u meer info onder andere de eindstanden per groep vermeld. Hier kunt u de foto's vinden van het toernooi.


12 september

Locatie HWP-jeugdschaaktoernooi gewijzigd
Het toernooi wordt niet meer in de speije gespeeld, maar in de Roselaer in sas van gent. Het adres: De Roselaer Noordstraat 5 4551 BJ Sas van Gent Tel.: 0115-460170


6 augustus

3e HWP-jeugdschaaktoernooi op Zaterdag 13 september 2008
Iedereen die kan schaken en geboren is in 1988 of later willen we graag uitnodigen om aan dit 3e jeugdtoernooi van HWP mee te doen op zaterdag 13 september 2008 in Sas van Gent. Schoolschakers zijn ook van harte welkom. In iedere groep worden er 9 ronden gespeeld van 15 min. p.p.p.p. Voor de nummers 1, 2 en 3 per groep zijn er bekers. Verder zijn er ook nog prijzen in natura. Het wordt gespeeld in De Speye in Sas van Gent. Meer informatie kunt U hier vinden.