Het Witte Paard

Sas van GentSponsorKliks, sponsor HWP gratis!
Privacy Statement van HWP (25-05-2018).pdf
Vorige pagina
RSS feed

26 september

HWP 1 start met nederlaag
HWP 1 heeft de terugkeer in de Meesterklasse niet met een gelijk spel of zege kunnen opluisteren. In Rosmalen eindigde de wedstrijd tegen HMC Calder in een 6-4 nederlaag.
Er had wel wat meer in gezeten, maar aan het einde van de middag bleven de punten verdiend in Noord-Brabant.
De topborden deden het uitstekend. Paul Motwani won in superieure stijl van Geert van der Stricht en Helmut Cardon bleef zonder problemen overeind tegen Erik van den Doel. Aan het 3e bord speelde Koen Leenhouts nogal frivool tegen Paul Span. Hij offerde materiaal en kreeg aanvankelijk prima compensatie. Daarna ging het mis en Koen moest vechten voor remise. Het aanvankelijk totaal verloren eindspel leverde toch nog een halfje op, toen Koen bij een 5,5-3,5 stand zo sympathiek was het remise-aanbod van zijn tegenstander te accepteren. Deze had slechts 18 seconden over voor de rest van de partij, maar Koen vond het welletjes.
Thibaut Maenhout trof aan bord 4 Anish Giri. De kampioen van Nederland gaf hem geen enkele kans. Een fraaie overwinning was er wel voor Steven Geirnaert tegen Gerard Welling.
Ivo Timmermans stond lange tijd uitstekend tegen Twan Burg, maar raakte het spoor bijster en verloor. Hetzelfde overkwam Lisa Schut. In de opening een pion kwijt geraakt, maar later toch behoorlijke compensatie. Tegenstander Remco Sprangers trok evenwel aan het langste eind.
Aan bord 8 speelde de geplande non-playing captain Hans Groffen. Tom Piceu voelde zich te grieperig en stond op het laatste moment gaarne zijn plaats af. Groffen kwam niet in de problemen en behaalde een correcte remise tegen Jasper Broekmeulen. Ook een halfje voor Tieme Verlinde tegen David van Kerkhof. Eerst stond hij beter, daarna minder. Johan Goormachtigh vergiste zich in de opening en kwam dat niet meer te boven.

  HMC Calder 1   HWP 1  
1 G. van der Stricht P. Motwani 0-1
2 E. van den Doel H. Cardon ½-½
3 P. Span K. Leenhouts ½-½
4 A. Giri T. Maenhout 1-0
5 G. Welling S. Geirnaert 0-1
6 T. Burg I. Timmermans 1-0
7 R. Sprangers L. Schut 1-0
8 J. Broekmeulen H. Groffen ½-½
9 D. van Kerkhof T. Verlinde ½-½
10 M. Abeln J. Goormachtigh 1-0

Auteur: H. Groffen


26 september

HWP 4 start met monsterscore
Met 8 gemotiveerde spelers vertrokken we naar Zierikzee. Direct na de start gingen Rudy, Tom en Manuel flink tekeer. Frappant was dat dit de 3 onderste borden waren. Toch was het niet uitzonderlijk omdat ook onze eerstebordspeler Andre Galle ook de aanval opzocht. De anderen besloten de parij rustig en sluw op te bouwen. Hoe het ook zij, iedereen boekte succes. Adri den Hamer was de enige uitzondering. Het lukte niet om een trappist te bemachtigen, hetgeen zijn stelling niet ten goede kwam. Al gauw werden dan ook de eerste punten verzilverd door Tom, Manuel en Rudi. Toen John Gommers het volgende punt pakte na een lesje pionneneindspel en Henk de Ridder na een massaruil 2 gezonde pluspionnen in een toreneindspel het juiste werk liet doen was het 5-0 voor HWP 4 en de match beslist. Andre liet daarna zijn goede stelling in remise verzanden en Philippe deed dat niet. Het wachten was nu op Adri. Hij was helemaal terug in de wedstrijd gekomen na een achterstand van 2 pionnen en gaf toen zijn tegenstander remise. Het ontstane eindspel van dame+ loper en 5 pionnen ieder zal best theoretisch remise zijn geweest, doch zijn tegenstander leek er door te zitten, zodat bij verder spelen, de uitslag nog groter geweest had kunnen zijn. We zullen het nooit te weten komen, we zijn dik tevreden en hopen dit nog een poosje vol te houden.
Teamleider Henk de Ridder
Zierikzee 1   HWP 4   1-7
1 H.Aangeenbrug 1932 A.Galle 1923 ½-½
2 B.van de Graaf 1822 J.Gommers 1931 0-1
3 M.Krijger 1755 A.den Hamer 1883 ½-½
4 S.Spiegels 1650 Ph.Bekaert 1854 0-1
5 C.Bimmel 1401 H.de Ridder 1804 0-1
6 A.Tillema 1569 R.Pauwels 1809 0-1
7 P.Greefhorst 1424 T.Lammens 1823 0-1
8 K.Gutkind M.Colsen 1483 0-1

Auteur: Henk de Ridder


18 september

HWP Jeugdinfo 17 online
Deze kunt u hier bekijken.

In deze jeugdinfo staat:
1. Rapidcompetitie zonder noteren
2. KNSB-jeugdteamcompetitie
3. HWP jeugdtoernooi
4. Data HWP-jeugdclubavonden
5. Aankondiging toernooi


16 september

Zeeuws kampioenschap snelschaken voor clubteams 2009
Op zaterdag 3 oktober 2009 organiseert schaakvereniging Het Witte Paard
het Zeeuws kampioenschap snelschaken voor clubteams.

Elk team bestaat uit vier spelers (of vijf met doorwissel mogelijkheid).
Een vereniging kan zich natuurlijk met meer dan ťťn team inschrijven.
Het speeltempo bedraagt 5 minuten per persoon per partij.
Afhankelijk van het aantal deelnemende teams wordt een hele of halve competitie gespeeld.

Het toernooi wordt gespeeld in gemeenschapshuis ít Kaaike, Dorpsplein 15 te Zuiddorpe. Om 10.30 uur zal het toernooi aanvangen. Graag aanwezig zijn om 10.15 uur.
De prijsuitreiking is uiterlijk om 16.30 uur.

Inschrijven kan bij manuel colsen


16 september

Maarten Rademakers wint wederom het 4e HWP-jeugdschaaktoernooi.
Schaakvereniging Het Witte Paard organiseerde op zaterdag 12 september 2009 het 4e HWP-jeugdtoernooi in de Roselaer te Sas van Gent.
HWP-er Maarten Rademakers heeft dit toernooi wederom op zijn naam geschreven (A-groep).
Er waren 39 deelnemers in vijf verschillende leeftijdscategorieŽn.
Het was een geslaagd schaakevenement.

De rankings kunt u hier bekijken