Het Witte Paard

Sas van GentSponsorKliks, sponsor HWP gratis!
HWP 50+ toernooi 2015 (verslag en eindstand).pdf
Vorige pagina
RSS feed

6 mei

HWP 3 sluit seizoen fraai af
Onder de kundige leiding van wedstrijdleider Huizer begonnen we aan deze laatste ronde. Gelukkig duurde de predicatie van Marnix lang genoeg om iedereen de tijd te geven nog tijdig aan te komen. Ondanks het feit dat Botwinnik op papier niet zo sterk is, zag dit er de eerste uren niet zo naar uit.
André kwam niet verder als remise tegen Kort.
Zoun offerde er duchtig op los tegen Eric, maar die pareerde alles en won gemakkelijk.
Mark won geruisloos van Beeren. Frederic stond de hele tijd beter en wist fraai te winnen van Mulders. Joris won een pion tegen Buchly en dan nog een en maakte het correct af.
Rudy sloeg dapper een remisevoorstel af tegen Middelkoop en wist een eindspel met ongelijke lopers te winnen. Chris kwam prima uit de opening tegen de andere Middelkoop. Zwart kreeg echter plots gevaarlijk tegenspel en Chris kon helaas niet alle dreigingen pareren.
Etienne was ziek maar werd toch bereid gevonden te komen spelen en was nog als langste bezig tegen Bik. Hij wist een verloren stelling nog knap te houden.

Met dank aan allen voor de inspanningen dit seizoen! Ik ben terecht trots op jullie inzet en prestatie!

HWP 3   Botwinnik   6-2
1 Lacrosse,M Beeren,T 1-0
2 Deberdt,J Buchly,S 1-0
3 Van de Wynkele,R Middelkoop,E 1-0
4 Van De Wynkele,E Zoun,R 1-0
5 Verduyn,F Mulders,R 1-0
6 Galle,A Kort,W ½-½
7 Van Leeuwen,E Bik,W ½-½
8 Ghysels,C Middelkoop,A 0-1

Auteur: André Galle


8 april

HWP 5 verliest kansloos
Op zaterdag 1 april 2017 konden we niet spelen met HWP 5 door het enorme gebrek aan spelers in alle HWP-teams. Daarom is deze wedstrijd uitgesteld tot zaterdag 8 april 2017. Ook nu was het weer een moeilijke taak om een team op de been te brengen. Helaas mochten William Baeten en Gilbert Ongena niet meespelen, omdat ze deze ronde in HWP 4 hebben meegespeeld. Onze jeugdspeler Révin Anema maakte zijn debuut in HWP 5 en vond het een leerzame partij. De opening was goed, maar helaas verloor Révin na een half uur zijn dame. Kort daarna kon hij zijn tegenstander feliciteren. Pasha Jansen liet zijn paard insluiten. Hierdoor kwam de stelling voor Pasha passiever te staan. Helaas verloren, maar ook weer veel geleerd. De partij aan bord 2 was heel de middag in evenwicht. Goed voor een gelijkspel. Middelburg won dus met 3,5 bordpunten. Op zaterdag 6 mei 2017 spelen we de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Landau 3. Die slotronde wordt gezamenlijk gespeeld in Zierikzee.
HWP 5   Middelburg 2   0,5-3,5
1 n.o. Willem van Sluijs 1789 0-1
2 Manuel Colsen 1598 Ad van der Weel 1832 ½-½
3 Pasha Jansen 971 Dick Wolters 1580 0-1
4 Révin Anema 0000 Jeroen Frijhoff 1297 0-1

Auteur: Manuel Colsen


8 april

HWP struikelt in halve finale bekercompetitie
De halve finalewedstrijd in de bekercompetitie tussen HWP en Middelburg werd op donderdagavond 6 april 2017 gespeeld in Sas van Gent. Op hetzelfde moment speelde ook ons A-team voor de laatste ronde van de avondcompetitie in de eerste klasse. Van tevoren wisten we dat het moeilijk zou worden voor ons bekerteam. We konden helaas geen beroep meer doen op Gert van Rij en Kees de Wolf, omdat zij al meer dan drie keer hebben ingevallen in een hoger team. Gilbert Ongena verloor een kwaliteit en moest zijn tegenstander feliciteren. William Baeten had een enorme voorsprong in tijd. Hij leek de partij te gaan winnen, maar maakte een foutieve combinatie, waardoor uiteindelijk zijn tegenstander Sjaak Steijn won. Manuel Colsen speelde een goede partij. Na enkele uren schaken kwam hier een puntendeling uit. Dit betekende dat de winst voor Middelburg al binnen was. Rond de klok van 23.30 uur maakte ook onze eerste bord-speler Martin Stam remise. In het verre toreneindspel wist Martin de laatste pion te veroveren, waardoor gelijkspel een feit was. We mogen heel tevreden zijn met één punt. Felicitaties voor Middelburg. Het bekersprookje is voor ons helaas ten einde, maar we zijn blij dat we de halve finale hebben mogen bereiken. Iedereen bedankt voor het meespelen en volgend jaar zullen we weer van de partij zijn!
HWP   Middelburg   1-3
1 Martin Stam 1555 Maarten Westerweele 1723 ½-½
2 Manuel Colsen 1598 Paul Koster 1734 ½-½
3 William Baeten 1472 Sjaak Steijn 1799 0-1
4 Gilbert Ongena 1427 Marcel Nellen 1764 0-1

Auteur: Manuel Colsen


3 april

Bergen op Zoom te sterk voor HWP 3
Door een domme fout in een mail misten we ook hier een speler en het zou de hele middag bepalen. Marcel speelde een remisevariant tegen Marc en het werd vlug remise. Etienne had een goede stelling tegen Tony Peleman maar het verzandde toch in remise. André liet een technische winst glippen tegen Rob Hopman en het werd remise.Eric leek vlot te gaan winnen op de konigsvleugel tegen Erwin Kalle, maar raakte er toch niet door. De jonge Dardha demonsteerde zijn vorderingen tegen Joris en deze kon een verloren eindspel niet redden. Jim speelde een gesloten Siciliaan actief tegen, maar verloor tenslotte toch noch. Rudy kwam goed uit de opening, maar kwam later twee pionnen achter verloor.

De laatste ronde moet gewonnnen worden om behoud te verzekeren.
Bergen op zoom   HWP 3   6-2
1 Dardha,D Joris Deberdt 1-0
2 Simen Minyeyevisev no 1-0
3 Erwin Kalle Eric Vandewynkele ½-½
4 Marcel Van Herck Marc Lacrosse ½-½
5 Freek Schouten Rudy Vandewynkele 1-0
6 Rob Hopman André Galle ½-½
7 Tony Peleman Etienne Van Leeuwen ½-½
8 Hans Nunninckhoven Jim VanDeVreede 1-0

Auteur: André Galle


2 april

Verzwakt HWP 1 leidt logische nederlaag tegen Pathena Rotterdam.
Reeds op voorhand wisten we dat er in Rotterdam een loodzware opdracht op ons zou wachten. Door afzeggingen moest er zwaar in de buidel van het tweede team worden getast en ondanks de extra krachten die HWP 2 voorzag, begonnen we de wedstrijd met 2 forfaits.

Pathena trad bovendien sterk aan met o.a. 3 grootmeesters. Desondanks werd er op elk bord gestreden en pas tegen de eerste tijdscontrole vielen er resultaten te noteren.

Arno werd verrast door een zeldzame variant in de Paulsen variant van het siciliaans. Zijn stukken kwamen in het middenspel wat onhandig te staan en zijn hoger gerankte tegenstande werkte keurig af.
Tom zijn tegenstander gaf in een Engelse stelling optimistisch het loperpaar op in ruil voor structurele verzwakkingen. Wit leek echter enkele tempo's te kort te komen en Tom kon de dynamiek van zijn loperpaar versilveren.
Koen drukte heel de partij maar moest tevreden nemen met remise. Het leek me niet dat er op een bepaald moment meer had ingezeten.
Zelf bleef ik in het zelfde bedje ziek. Een mooi voordeel rond zet 20, vervolgens een paar slechte beslissingen nemen en de beloftevolle stelling nog verliezen.
De drie grootmeesters van Pathena tekenden alle drie voor een punt. Helmut kwam minder uit de opening, verdedigde zich taai maar moest zich na het missen van een duidelijke remisevariant, gewonnen geven. Ook Adrian stond snel niet super. Hij kon afwikkelen naar een verdedigbaar maar tricky toreneindspel en moest uiteindelijk ook buigen onder het elogewicht. Glen had minder kansen. Zijn tegenstander speelde het gecompliceerd dame-indisch uitstekend en zonder echt duidelijke fouten te maken, belandde Glen in een verloren eindspel.
Nele zorgde voor een laatste lichtpuntje met een vechtremise in een interessante modernpartij.

Zo eindigde het op een (te) zware 8-2 en maken we ons op om in schoonheid (tijdelijk) afscheid te nemen van de meesterklasse.
  Pathena Rotterdam 1   HWP 1   8-2
1 Vitaly Kunin 2567 Glen De Schampheleire 2360 1-0
2 Lubomir Ftacnik 2554 Helmut Cardon 2406 1-0
3 Robby Kevlishvili 2414 Koen Leenhouts 2480 ½-½
4 Dimitri Reinderdman 2576 Adrian Roos 2275 1-0
5 Albert Blees 2383 Rein Verstraeten 2315 1-0
6 Frans Cuijpers 2432 N.O. 1-0
7 Martin Martens 2400 Arno Sterck 2221 1-0
8 Johan Quist 2321 Tom Piceu 2357 0-1
9 Kevin Nguyen 2143 Nele Vanhuyse 2099 ½-½
10 Marijn Den Hartog 2227 N.O. 1-0

Auteur: Rein Verstraeten